Jacques Houdek s pjesmom My friend Hrvatsku uveo u završnicu natjecanja za pjesmu Eurovizije

houdek1
houdek1

HRT-ov predstavnik Jacques Houdek s pjesmom My friend predstavljat će danas Republiku Hrvatsku u završnici 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Sjajnim je nastupom u sinoćnjoj drugoj poluzavršnoj večeri osvojio naklonost publike i ocjenjivačkoga suda potrebnu za nastavak natjecanja, a na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružilo mu se petero mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić te violončelist Emanuel Pavon. Publika je njihov nastup nagradila glasnim pljeskom.

Ovaj se osjećaj ne može ni s čim usporediti. Sad znam kako se osjećaju sportaši kad ostvaruju velike rezultate, kad ne stojiš samo iza svojega imena, nego i iza imena cijele države, cijeloga jednog naroda, tako da sam danas jako ponosan što sam Hrvat i što sam opravdao veliko povjerenje i ljubav svih onih koji su od mene očekivali da uđem u završnicu“, izjavio je Jacques Houdek za Hrvatsku radioteleviziju.

houdek2

Plasman su u završnicu 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije u kijevskoj areni sinoć osigurali i bugarski, bjeloruski, mađarski, danski, izraelski, rumunjski, norveški, nizozemski te austrijski predstavnici, a prijenos je druge poluzavršne večeri na Hrvatskoj radioteleviziji pratilo 7,05 % općega stanovništva (AMR), odnosno 288 532 gledatelja. Udio je u gledanosti (SHR) iznosio 17,79 %.

Današnji izravni prijenos je završnice 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije na rasporedu na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) s početkom u 21.00, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 
banner kraj

Pročitajte još