Tražite li pomoć kod liječnika ili kod ljekarnika?

sezoni hunjavica i viroza sve je više onih koji pomoć umjesto kod liječnika traže kod ljekarnika, piše hrt.hr Prodaja lijekova bez recepta u posljednjih nekoliko godina se udvostručila, a samo na paracetamol u godinu dana potroši se 93 milijuna kuna.

U sezoni hunjavica i viroza

U sezoni hunjavica i viroza sve je više onih koji pomoć umjesto kod liječnika traže kod ljekarnika, piše hrt.hr 

Prodaja lijekova bez recepta u posljednjih nekoliko godina se udvostručila, a samo na paracetamol u godinu dana potroši se 93 milijuna kuna.

Koje vam je odredište liječenja

U sezoni viroza i gripe, ljekarne su često odredište. Uz pomoć ljekarnika, mnoge se bolesti mogu riješiti, a njihove savjete pacijenti rado poslušaju. Uz to, u hrvatskim ljekarnama ponuda je zaista velika. Čak pet tisuća proizvoda može se kupiti bez recepta.

Stručnjaci kažu kako se posljednjih godina udvostručila potražnja za bez receptnim lijekovima, a u najvišem porastu su upravo lijekovi za liječenje simptoma gripe, prehlade te brojni dodaci prehrani koji služe za podizanje imuniteta.

Gripa u Našicama i Hrvatskoj Broj oboljeli napokon pada

Samo od prodaje takvih proizvoda godišnje se u blagajnu slije pola milijarde kuna. Što i ne bi trebalo čuditi, jer kroz tisuću ljekarni u Hrvatskoj godišnje prođe oko 60 milijuna ljudi.

Pročitajte još