Našice – Manifestacija "Dani kruha"

dnddani16_10_1a

Jučer je u organizaciji Društvo “Naša djeca” ispred Doma Kulture u Našicama obilježena manifestacija Dani kruha – plodovi zemlje. U ovom obilježavanju pridružili su im se polaznici vrtića “Zvončić” iz Našica sa svojim likovnim radovima.

“Ovo je tradicionalno obilježavanje Dana kruha zajedno sa dječjim vrtićem “Zvončić” i pekarama grada Našica. Ove godine osim članova DND-a i odgojiteljica dječjeg vrtića sudjelovali su i naši najmlađi tj djeca članovi DND-a zbor Maslačak, dječji forum i likovno kreativna radionica koji su pripremili jednu prigodnu izložbu povodom Dana kruha. Pokazana je cijela lepeza pekarskih proizvoda u suradnji sa pekarama grada Našica a to su Papuk, Čočaj, Saša, Pec, Viktorija, Marijan, Urbarija i po prvi puta iz Feričanaca pekara Čun. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su sudjelovali na realizaciji ove tradicionalne manifestacija. Pekarske proizvode posvetio je pater Tomislav kojemu se također zahvaljujemo – rekla je predsjednica DND-a profesorica Darija Vlajnić.

{gallery}Slike_tekstovi/zanimljivosti/2011/10/16/v1{/gallery}

“Mi smo u vrtiću “Zvončić” imali blagoslov kruha i uz taj blagoslov  koji je bio kruna događanja ovoga tjedna nastavili smo sa akcijama te smo se uključili u ovu manifestaciju kao i niz godina do sada u suradnji sa DND Našice. Kao što vidite ovdje su krušni pekarski proizvodi koje smo i mi donijeli iz vrtića koje su radili također i roditelji naše djece. Isto tako na izložbenim panoima možete vidjeti prekrasne likovne radove djece rađene različitim tehnikama tako da roditelji i svi ostali gosti mogu vidjeti što se sve u našem vrtiću radi i u tom segmentu. Kao što vidite iako je hladno roditelji i ostali građani dolaze, okupljaju se i druže, te je svima drago što je ponovo organizirana ovako hvale vrijedna manifestacija. Lijepo je da se u našem gradu događaju ovakve stvari sa kojima animiramo građane i vjerujemo kako je to pun pogodak – rekla je ravnateljica dječjeg vrtića zvončić Snježana Kanđera.

Od 11 sati DND-u su se pridružili i rukometaši RK Nexe Našice koji su pripomogli u prodaji svih ovih pekarskih proizvoda.

{gallery}Slike_tekstovi/zanimljivosti/2011/10/16/v2{/gallery}

Pročitajte još