Našice – Zaboravljena zgrada "MK Slavonije" velikih mogućnosti

slavonija24_1_1a

Sveopća kriza, nezaposlenost i sve veće nezadovoljstvo zbog neisplate plaća ili zbog lošeg odnosa između poslovnih partnera, dovode do toga da tvrtke gase svoje pogone ili, još gore, odlaze pod stečaj ili u krajnjem slučaju totalno propadnu. Nažalost, stručnjaci napominju kako je prošla godina bila loša, ali da još nismo dotakli dno.

{youtube}s7DW1_gZPjg{/youtube}

Vezano uz to, napravili smo jedan kratki video prilog o velikom pogonu u Našicama koji je prije nešto više od 10 godina zapošljavao samo na našem području preko 300 ljudi. Ostaci ove velike firme mogu se naći još jedino u Markovcu u obliku velike napuštene zgrade, koja i dan danas podsjeća na one lijepe i uspješne dane. Danas, zgrada sa nekoliko stotina kvadratnih metara stoji prazna, napuštena i derutna. Svi prozori, vrata i sve što se moglo uništiti je i uništeno. Evo, čak smo saznali da se počinju i cigle iznositi iz te zgrade. Zbog svega toga, danas smo obišli tu zgradu, koja je među ostalim u vlasništvu države i uvjerili se u njezino katastrofalno stanje.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/24/v1{/gallery}

Ne možemo ne dotaknuti se velikog problema u Našicama, koji se dosta često može čuti, o nedostatku prostora za razne ustanove koje se trenutno nalaze u velikom i malom dvorcu obitelji Pejačević, te o velikoj neizvjesnosti što će i kuda će. Ova napuštena zgrada je toliko velika, da bi  njezin prostor podnio ne samo sve te ustanove, koje su u problemu zbog novonastale situacije oko neriješenih pitanja sa obitelji Pejačević, nego i za mnoštvo udruga i klubova, koji uvijek muku muče sa svojim prostorijama. Dvorište je također veliko, tako da ni za parkirališna mjesta ne bi bilo problema. Koliko smo upoznati sa situacijom, nekoliko razgovora je i bilo između države i Grada Našica, ali kako smo se i sami mogli uvjeriti od toga do današnjih dana još ništa. Uz to moramo napomenuti kako je zgrada i vrlo opasna ovako otvorena i napuštena, jer su podovi puni rupa, pa postoji mogućnost da netko u njima zaglavi.

Zbog toga apeliramo na sve da se ovim problemom netko pozabavi, jer bi rješavanjem ovog prostora svi profitirali.

slavonija24_1_2a

Pročitajte još