Stolnoteniski klub Našice ulaže u svoju budućnost

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENašički stolnoteniski klub je nedavno otvorio novo poglavlje u svojoj dugogodišnjoj sportskoj povijesti. Naime, u svoje redove primili su novog trenera Dražena Stanića, rodom iz Nove Gradiške, koji svoje dugogodišnje trenersko iskustvo nastavlja u Našicama, a on je ujedno i jedan od najboljih igrača prve Hrvatske stolnoteniske lige. Dražen je, kako kaže, od malih nogu zavolio ovaj sport te je odlučio postati trenerom kako bi svoje iskustvo prenio na generacije koje dolaze.

Bila je ovo prilika da posjetimo klub na jednom od svakodnevnih treninga te porazgovaramo s trenerom Draženom, igračem i članom kluba Igorom Androšem te Vladom Keglevićem, predsjednikom kluba kao i s mladim snagama kojih je sve više i ovaj klub ne mora strahovati za svoju budućnost. Treba svakako napomenuti da se svaki trening odvija prema svim epidemiološkim mjerama koje je prepisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

“U Našice sam došao spletom okolnosti pošto je zaručnica iz Našica te sam se odlučio preseliti ovdje i prihvatiti mjesto trenera. Bavim se ovim sportom već 15 godina, trenutno igram u 1. Hrvatskoj ligi za klub iz Nove Gradiške, a na proljeće počinjem igrati za Našice nakon što odradim ugovorne obaveze. Za početak bih rekao nekoliko riječi o samim treninzima – on se sastoji od zagrijavanja, vježbi motorike i koordinacije, a nakon toga kreće rad na stolu. Kod djece je najbitnije da sada razviju dobru koordinaciju pokreta pošto se ona u kasnijoj životnoj dobi teže razvija i zbog toga radimo takve vrste vježbi. Stolnim tenisom se mogu početi baviti djeca već od svoje četvrte godine i poželjno je da krenu što prije.” – naglasio je trener Stanić te se osvrnu na vježbe manjih uzrasta.

“Djeca u toj dobi imaju prilagođene vježbe pošto se od njih ne može očekivati da igraju stolni tenis i oni te vježbe moraju savladati. Po pitanju financija ovaj sport je dosta zahvalan sport i on i ne traži velika ulaganja pošto je najbitniji dio opreme reket. Sam klub je u zadnje vrijeme nabavio dosta opreme i povećao svoje ambicije jer želimo biti što bolji te ulagati u mlađe uzraste. Također smo nabavili i “robota” koji jako pomaže pri radu s djecom, a pogotovo kod početnika i on može vježbati bez kontakta s drugim igračem što je u ovo vrijeme i poželjno.”

“Već nekoliko godina treniram za STK Našice i trenutno igram za prvu ekipu seniora. U klub dolazi sve više djece koja pokazuju veliku zainteresiranost, a situaciju u klubu smo poboljšali dolaskom novog trenera. Treninzi mlađih generacija su ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom dok rekreativci treniraju ponedjeljkom, srijedom i petkom. Prethodnih godina smo se natjecali u županijskim ligama, a zadnje 2, 3 sezone igramo 2. Hrvatsku ligu i nadamo se s dolaskom trenera Dražena da ćemo doći do prvog mjesta, a možda i ući u 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu.” – rekao je Igor Androš.

“Već dugi niz godina marljivo radimo na promociji stolnog tenisa na području grada Našica i predstavljamo svu ljepotu stolnoteniske igre. On je individualni sport prilagođen svim generacijama pa tako naš najmlađi član ima 5 godina dok najstariji broji već 85 godina. Imamo velikih planova za razvoj stolnog tenisa i još bolji rezultat će sigurno doći. Jednim upornim radom Uprave STK Našice stvorili smo izvrsne uvjete za igru, a dolaskom novog trenera Dražena Stanića otvorili smo novo poglavlje u povijesti kluba. Osvrnuo bih se i na našu dvoranu koja je sve dane u tjednu u punom pogonu, a imamo još prostora i za nove članove. Ja se stolnim tenisom bavim od svoje desete godine, a počeo sam ga igrati u osnovnoj školi u Granicama te sam se nastavio baviti njime kroz srednju školu, fakultet pa sve do današnjih dana.” – izjavio je, između ostalog, predsjednik kluba Vlado Keglević.

Stric pivo

Pročitajte još