Regija – Provedene pojačane aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnih osoba

policija12_10_1a

Postupajući po pojačanim preventivnim aktivnostima s ciljem zaštite maloljetnih osoba policijski službenici I. policijske postaje Osijek su između 5. i 8. listopada u Osijeku proveli više nadzora ugostiteljskih objekata te kladionica.

 

Prilikom postupanja policijski su službenici utvrdili ukupno pet prekršaja iz čl. 9 stavka 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti o čemu će uputiti obavijesti o počinjenom prekršaju nadležnom Inspektoratu. Prekršaji se odnose na prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta, iznošenje alkoholnih pića izvan objekta te neposjedovanje obavijesti o radnom vremenu ugostiteljskog objekta. Policijski su službenici također evidentirali i podnijeli optužni prijedlog za dva prekršaja iz članka 12. stavka 1. istoga Zakona koji se odnosi na točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama.

Tijekom provođenja mjera, sukladno članku 95. Obiteljskog zakona, bez pratnje roditelja, staratelja i zakonskog zastupnika poslije 23 sata ukupno je zatečeno sedam maloljetnih osoba. U prostorijama policijske postaje nad dvije maloljetne osobe u nazočnosti roditelja izvršena su alkotestiranja kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Policija podnosi obavijest Centru za socijalnu skrb u Osijeku.

(Foto: Ilustracija) 

{module Adsense 728x 90}

Pročitajte još