Novim nogostupom i uređenijim kolnikom do sigurnijeg pristupa školama

Gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Upravnog odjela za investicije Ivan Majer i pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, obišli su radove u ulici Augusta Cesarca gdje će se napraviti nogostup i urediti kolnik. Cilj ove investicije je podići sigurnost u prometu brojne djece koja dolaze u Osnovnu školu Dore Pejačević Našice i učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

“U sklopu ovog projekta uredit će se kolnik pri čemu će se presvući novim asfaltom, a isto tako napravit će se i nova staza. Izmjestili smo i ogradu oko sportskih terena Osnovne škole kako bi se ova investicija mogla dogoditi. Puno djece prolazi ovom stazom, a uz to, istom cestom autobusi dovoze djecu u školu. Ovom investicijom osigurat ćemo sigurniji pristup i Osnovnoj i Srednjoj školi. Uz to, u sklopu uređenja jednog drugog projekta Radićeve ulice, radi se i prilaz preko Školske ulice.” – pojasnio je gradonačelnik te se zahvalio na pomoći ravnateljici OŠ Dore Pejačević Jasminki Falamić i ravnatelju Srednje škole Željku Filjku što su imali razumijevanja kako bi se sve nužno za početak radova napravilo. Gradonačelnik se zahvalio i izvođaču radova, tvrtki Cesting, i svima onima koji su sudjelovali na ovom projektu, uvjeren kako će do početka školske godine ovaj cjelokupni dio prilaza školama biti završen

Pedagoginja OŠ Dore Pejačević Našice, Sanela Mandić Vidaković rekla je kako je izuzetno drago svim djelatnicima škole što se napokon uređuje staza koja će olakšati prilaz školi i omogućiti sigurniji pristup djeci i roditeljima, a i svim djelatnicima. “Ovaj prilaz je do sada predstavljao veliki problem posebno zbog autobusa, cesta nije bila dovoljno široka, djeca su prolazila pješke sa strane, a na toj cesti su se okretali i autobusi i time se dovodilo djecu u opasnost. Ova investicija će osigurati sigurniji i mirniji pristup školi.” – naglasila je pedagoginja.

Pročitajte još