Našice – Sigurnost i zaštita djece na internetu

 Našice - Sigurnost i zaštita djece na internetu

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day) obilježava se od 2004. godine na dan 5. veljača, pod međunarodnim sloganom “Povezivanje, uz uvažavanje”.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta povodi PU Osječko-baranjska i to kroz preventivni projekt “Sigurnost i zaštita djece na internetu” koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja.

 

Cilj projekta je upozoriti djecu, mlade i njihove roditelje o mogućim zlouporabama korištenja suvremenih tehnologija kao što su računala, mobiteli, internet i različite društvene mreže.

{gallery width=250 height=166}Slike_tekstovi/2013/2mjesec/8a/v1{/gallery}

Jedan od načina provođenja navedenog preventivnog projekta je i provođenje edukativnih predavanja te je u svezi sa tim 05.02. provedeno edukativno predavanje na temu spomenutog preventivnog projekta u Osnovnoj školi Kralja Tomislava u Našicama. Na predavanju je uz nastavnike i stručno osoblje bilo nazočno sveukupno 150 učenika petih i šestih razreda.

 

Edukativno predavanje održao je policijski službenik Odjela prevencije, PU osječko-baranjske Darko Ćorković uz pomoć i suradnju Kontakt policije PP Našice, tj. kontakt policajca Stjepana Prišća.

 

Tijekom mjeseca veljače nastaviti će se sa postupanjem po preventivnom projektu te su u sklopu navedenog dogovorena edukativna predavanja nekoliko škola na području PP Našice. 

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još