Mladi Crvenog križa Našice razmijenili iskustva s mladima CK Primorsko – goranske županije

Voditelji europskog projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Laura Kanis i Dorijan Lamot zajedno s troje voditelja projekta “Prvi korak u sigurnim rukama” su organizirali razmjenu iskustava preko platforme Zoom. Mladi voditelji iz Društva Crvenog križa Primorsko – goranske županije i Gradskog društva Crvenog križa Našice na razmjeni iskustava su međusobno si predstavili svoje projekte i odgovarali na pitanja koja su imali u vezi provedbe projekta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMECilj razmjene iskustava je bio povezivanje voditelja projekata

Mladi Crvenog križa Našice su ukratko predstavili i projekt “Svaka minuta je važna” te svoja iskustva iz provedbe tog projekta kojeg su provodili prošle godine, a usko je vezan uz projekt mladih DCK PGŽ svojom temom: prvom pomoći za djecu i dojenčad. Mladi Crvenog križa PGŽ u sklopu projekta će razviti radionice prve pomoći za djecu i dojenčad te nabaviti opremu za iste koju će koristiti sva društva u PGŽ, dok mladi Crvenog križa Našice svojim projektom razvijaju program volontiranja s naglaskom na volontiranje djece i odgoju za volontiranje na području djelovanja Crvenog križa Našice.

Cilj razmjene iskustava je bio povezivanje voditelja projekata i upoznavanje s različitim načinima rada na programima Europske unije. Razmjenom iskustava između mladih aktivno se radi na poboljšanju kvalitete projekata, ali i rada s mladima u društvima Crvenog križa.

Mladi Crvenog križa Našice zahvaljuju se svojim kolegama iz Primorsko – goranske županije na ugodnom druženju, podijeljenim iskustvima, postavljenim pitanjima i dobivenim odgovorima te se nadaju da će suradnju i prijateljstvo s Društvom Crvenog križa Primorsko – goranske županije proširivati i razvijati u budućnosti.

Projekti solidarnosti “Svaka minuta je važna”, “Od malena – VOLONTIRAM!” i “Prvi korak u sigurnim rukama” sufinancirani su od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Pročitajte još

Učitavanje...