4. memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“

U organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, HVIDR-e Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, uz potporu Županije Osječko – baranjske i MORH-a od 25.06.2021 do 27.06.2021. održat će se 4. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona bit će u Gradu heroju Vukovaru dana 25.06.2021. godine u 21,00 sati, a cilj u mjestu Sunja 27.06.2021. godine u 12,00 sati. Cilj utrke je zapaliti svijeću i ‘svjetlo Vukovara’ donijeti u Sunju te utrkom, kao i prethodnih godina, ponovno spojiti ova dva mjesta. Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno, a trčat će pedesetak maratonca. Svakih pola sata izmjenjivat će se jedan trkač, a njemu će se slobodno priključivati građani u mjestima kroz koje će maraton prolaziti.

Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Nuštar, Čepin, Našice, Orahovicu, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu, Sisak i završava u Sunji. U Sunji će se sukladno epidemiološkim preporukama održati prigodan program i druženje ultramaratonaca i branitelja Sunje.

URT „Nexe Team“ Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode. Ova utrka posvećena je svim poginulim braniteljima „velikog i malog Vukovara“, herojima Vukovara i Sunje.

Pročitajte još