Rukomet – Franjo Lelić MVP 4.kola SEHA lige!

najnaj10_10_1a

SEHA liga već je opravdala svoje pokretanje –  s novom je ligom rukomet jugoistoka Europe ušao u novu dimenziju. Probudili su se (ne još svi,ali…) i mediji koji iz dana u dan prate događanja oko klubova sudionika. 

 

Tako je i ugledni novinarski žiri (Adnan Beganović –  Sportsport.ba, Miloš Pavićević – Arena, Dražen Pinević – Sporske Novosti, Milan Krasić – Balkan-Handball.com i Žika Bogdanović – Balkan-Handball.com) započeo s izborom najboljega igrače i najbolje momčadi pojedinoga kola.
Krenuli su od trećega jer je ono bilo prvo koje je odigrano u potpunosti. To je kolo Nexe gostovao u Ljubuškom, ali nitko nije posebno iskočio. 
No prošlo, četvrto kolo već je ponudilo drugačiju sliku. Bod iz Skoplja s vrućeg parketa Avtokomande nije ostao neprimjećen. Novinarski je žiri najviše impresionirao Franjo Lelić koji je ponio epitet junaka utakmice, ali i cijeloga 4.kola SEHA lige. U najboljoj je momčadi kola svoje mjesto pronašao i Janko Kević

FranjoMomčad 4.kola: Edin Tatar (vratar, Bosna BH Gas), Franjo Lelić (desno krilo, RK Nexe), Radoslav Antl (lijevo krilo, Tatran Prešov), Grbović (pivot, Vardar PRO), Dominik Krok (lijevi vanjski, Tatran Prešov), Janko Kević (srednji vanjski, Nexe) i Žarko Marković (desni vanjski, Metalurg). U rezervnoj je momčadi kola i naš desni vanjski Robert Markotić. Svi će se glasovi zbrajati i na taj ćemo način na kraju dobiti najkorisnijeg igrača te momčad prve sezone SEHA lige. 

Na kraju Vam, s portala Balkan-Handball.com, prenosimo i obrazloženje odluke novinarskog žirija:

„ Za najboljeg igrača 4. kola, novinarski žiri je izabrao desno krilo Nexe-a, Franju Lelića. Nexe bilježi odlične rezultate na startu sezone, a u najboljoj utakmici kola odigranoj u Skoplju sa Metalurgom (26:26), Našičani su osvojili vrijedan bod predvođeni iskusnim ljevorukim igračem, koji je potvrdio konstantnu formu i uvijek zapažen golgeterski učinak. Lelić je u “Avtokomandi” bio osam puta precizan, najefikasniji u svojoj momčad.“

(Više o RK Nexe možete pogledati na www.rknexe.hr)

 

Pročitajte još