Lovačko društvo „ZEC“ – Donja Motičina

skupstina zec lovacko drustvo donja moticina 2

skupstina zec lovacko drustvo donja moticina 2

Ovog je vikenda održana 20. po redu godišnja i redovna Izborna skupština Lovačkog društva “Zec” Donja Motičina.  

U jutarnjim satima lovci su se okupili na lovačkoj kući u D.Motičini kako bi sudjelovali u zadnjem lovu na fazana u ovoj lovnoj godini. Po završetku lova odana je počast divljači a zatim su lovci sudjelovali na navedenoj skupštini Društva koja je počela u 13 sati.

Sjednica je započela minutom šutnje za sve umrle članove društva. Skupštini je bilo nazočno četrnaest od sedamnaest članova.Izvješće o radu udruge u proteklom periodu podnio je predsjednikDragan Zlosa, te istaknuo kako je zadovoljan sa proteklom godinom kako u lovnom ali i u radnom dijelu, također se kratko osvrnuo na sve dosada učinjeno u protekla dva desetljeća. Naročito je ponosan na međuljudske odnose u društvu i smatra da tako treba i dalje ostati. O lovnim aktivnostima i odstrelu nazočne je upoznao lovnik Davor Vrabacte se također osvrnuo na prošlu godinu i zahvalio se svim članovima na njihovoj lovačkoj disciplini i etici. Financijsko izvješće podnio je blagajnikMartini Bortić a izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjendik istog Zvonko Valenčak.

skupstina zec lovacko drustvo donja moticina 1

Nakon podnesenih izviješća nazočnima su se obratili i gosti skupštine, predsjednik Lovačkog saveza osječko-baranjske županije prof. Zlatko Stolnik koji je istaknuo je kako smo kao relativno mlada i mala udruga angažirani na svim lovačkim manifestacijama, od Sajma lova i ribolova u Osijeku pa sve do Dana slavonskih šuma. Također je napomenuo kao je društvo svojim radom uspjelo zakupiti lovište, napuniti ga divljači te sagraditi svoju lovačku kuću i nadstrešnicu a što mnogo veća i starija društva nisu. Tomislav Mikulić član Izvršnog odbora Lovačkog saveza osječko-baranjske županije i predsjednik LD „Kuna“ Đurđenovac pozdravio je nazočne te istaknuo kako smo kao susjedi uvijek dobro surađivali te nikada nismo imali nikakvih sporova te se nada i nadalje još boljoj suradnji.

U nastavku rada skupštine izabran je predsjednik društva na mandat od pet godina gosp. Dragan Zlosa          te članovi predsjedništva društva Matija Peršić, Zvonko Valenčak, Josip Batrac i Davor Vrabac.  Za tajnika je izabran Tomislav Dološić, za blagajnika Martini Bortić a za voditelja lova Davor Vrabac.

Nakon izbora radnih tijela društva doneseni su akti za rad društva u ovoj godini, Plan rada s planom gospodarenja i financijski plan. Potom je donesena odluka kako će se svečana sjednica povodom proslave dvadesete obljetnice održati u mjesecu lipnju.

Po zaključivanju rada skupštine upriličen je prigodan ručak kojeg su priredili lovci Zvonko Valenčak, David Čakalić i Damir Batrac.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/2mjesec/1/v2{/gallery}

Pročitajte još