Rezultati ankete – Većina našičkih roditelja ne želi djecu još slati u školu

Popuštanjem Vladinih mjera, Ministarstvo obrazovanja najavilo je povratak učenika u škole, točnije 11.5. 2020. u školske klupe trebali bi se vratiti učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Nastava za ostatak učenika trebala bi se nastaviti on-line kao i dosad. Nastava za učenike razredne nastave neće se moći održavati na način kao što se održavala prije, bit će potrebe za fizičkom distancom te su u izradi upute i preporuke epidemiologa za povratak u škole. Isto tako, s radom bi trebali početi i dječji vrtići također uz posebne mjere donesene od strane epidemiološke službe.

Ministrica Divjak rekla je kako će roditelji imati mogućnost izbora hoće li djecu slati u škole i vrtiće te smo u skladu s tim na portalu proveli anketu za roditelje djece našičkih škola i vrtića kako bi doznali što oni misle o povratku učenika u škole.

 

U anketi je sudjelovalo 1013 roditelja, a na pitanje „Biste li poslali svoju djecu u svibnju u školu?”, 256 roditelja što čini postotak od 25.27 % se izjasnilo kako bi poslalo svoje dijete u školu te smatraju kako je bolje da u učionicama završe nastavnu godinu. 754 roditelja izjasnilo se kako ne žele poslati svoju djecu u školu te kako smatraju da ova školska godina treba završiti on-line. Kako navode roditelji u komentarima, strahuju za zdravlje svoje djece, a ono im je na prvom mjestu. Iz navedene ankete, vidimo kako skoro 75 % roditelja ne smatra odluku povratka djece u školu i vrtiće dobrom, smatraju kako odgojno-obrazovne ustanove nemaju potrebne uvjete za nastavak rada, zadovoljni su nastavom na daljinu koja se zbog zaštite zdravlja djece treba nastaviti i dalje.

Pročitajte još