Našička bolnica ima nikad veći broj zaposlenih

Današnja tema emisije STUDIO PLUS je kontinuirano ulaganje našičke bolnice u stručni kadar, pa je visoko obrazovanih liječnika iz dana u dan sve više. Tako je nedavno predstavljena i prva doktorica znanosti iz područja sestrinstva, ujedno pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović. Uz nju o velikom broju kadrova, ali i međusobnim odnosima u bolnici govorio je ravnatelj Opće županijske bolnice doktor Hrvoje Šimić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEZvjezdana Gvozdanović u našičkoj je bolnici započela raditi kao medicinska sestra srednje stručne spreme, u međuvremenu je postala prvostupnica sestrinstva, a zatim i prva u ovoj ustanovi završila magisterij sestrinstva. Kao vrhunac svog rada stekla je i status doktora znanosti i to prva iz područja sestrinstva u Općoj županijskoj bolnici Našice. Da je školovat se uz posao teško, potvrdila nam je i ona sama, naglasivši kako je ipak cilj bio osobni razvoj, ali i razvoj sestrinstva općenito.

Ravnatelj Hrvoje Šimić istaknuo je da kontinuirano ulažu u opremu i prostor, ali i sukladno našoj temi razgovora rade na poticanju i ulaganju u razvoj kadrova. Danas u bolnici radi 75 liječnika, a nikad broj zdravstvenih djelatnika nije bio veći. Našička bolnica nema problema sa odljevom radnika, a velik broj novih upravo su mladi Našičani.

Stric pivo

Pročitajte još