Održano natjecanja u gađanju glinenih golubova u Malom Rastovcu

pucanje1

pucanje1

U sklopu proslave dana Općine Crnac u Malom Rastovcu je održano natjecanje u gađanju glinenih golubova, a samim time organizirano je i prigodno druženje lovaca i mnogobrojnih gostiju.

 

Na natjecanju u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačke udruge “Srnjak” Crnac-Rastovac je nastupilo 14 ekipa. Osim u natjecanju lovci i mnogobrojni gosti su uživali u gastronomskim specijalitetima i druženju.

Nešto više o natjecanju i druženju nekoliko rečenica rekao je i Tomo Pleša predsjednik Lovačke udruge “Srnjak” Crnac-Rastovac.

“Danas je kod nas u ovom malom slavonskom selu organizirano tradicionalno druženje lovaca, a kako smo svi zaljubljenici u gađanje, lov i natjecanje, organizirali smo također povodom dana Općine Crnac i gađanje glinenih golubova. Svake godine održavamo manifestaciju gađanje glinenih golubova i druženje na nivou županije Virovitičko – podravske i šire. Ove godine tako su nam u goste došli iz Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Koprivničko – križevačke županije, pa s pravom možemo reći kako je ovo druženje preraslo u nešto puno veće te je i Dan naše općine ljepše i bolje obilježen. Nakon natjecanja u gađanju, obilježavanje je nastavljeno uz druženjem, glazbom, čobancem, debrecinkama i veseljem.” – rekao je Tomo Pleša predsjednik Lovačke udruge “Srnjak” Crnac-Rastovac.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/6mjesec/26/v2{/gallery}

Pročitajte još