Kreativna i edukativna izložba „Zajedno za dječja prava”

Kreativna i edukativna izložba „Zajedno za dječja prava”

Kreativna i edukativna izložba „Zajedno za dječja prava”

Talent mladih, ali kreativnih autora stripa i likovnih radova predstavljen je u prostorima dvorca Pejačević. Izložba koju su zajednički otvorile predsjednica Društva „Naša djeca” Našice, Darija Vlajnić, i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, Silvija Lučevnjak, na jednom je mjestu okupila najbolje i najkreativnije, te posebice edukativne radove.

Izložba je nastala kao produkt projekta “Zajedno za dječja prava”, financiranog sredstvima Osječko – baranjske županije. Kreativni likovni radovi nastali su na temu dječjih prava, dok je strip kreiran na radionici koju je vodio prof. Ivan Hajek u sklopu Dječjeg tjedna. Osim ove dvije aktivnosti projekt je obuhvatio i predavanje na temu „Dječja prava” koje je održala pedagoginja OŠ Dore Pejačević Našice, Sanela Mandić Vidaković. Predavanju su prisustvovali učenici od 5. do 8. razreda iz OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivan Brnjik Slovak i učenici OŠ Dore Pejačević, koji su ponovili, ali i naučiti koja su njihova prava, odgovornosti te koje su osobe i ustanove odgovorne da ta prava budu ostvarena.

Velik broj posjetitelja na otvorenju izložbe dokaz je da Društvo „Naša djeca” uistinu radi odlične stvari, kojima ne samo da okuplja velik broj djece, nego njihov rad podupire i velik broj sugrađana.

„U cijeli projekt uključili su se polaznici i odgajatelji Dječjeg vrtića Zvončić, učenici i učiteljice osnovnih škola Dore Pejačević i kralja Tomislava. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali i tako pomogli da projekt pod pokroviteljstvom Osječko – baranjske županije privedemo kraju.” – rekla je predsjednica DND-a Darija Vlajnić.

Svi zainteresirani dječje radove mogu pogledati do 27. studenog u radno vrijeme Zavičajnog muzeja Našice.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još