Odjelu pedijatrije novi aparat za ispitivanje sluha kod novorođene djece

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMERavnatelj Opće županijske bolnice Našice dr. Hrvoje Šimić danas je Odjelu pedijatrije predao novi uređaj za skrining sluha kod novorođenčadi (TOAE). Uređaj je preuzela rukovoditeljica Odjela pedijatrije dr. Gabrijela Rendulić Wolf, koja se pritom zahvalila ravnatelju na nabavci novog aparata za ispitivanje sluha kod novorođene djece.

– Puno se zahvaljujemo na nabavci ovog aparata, a pošto je zakonom obavezno raditi testiranje sluha kod novorođenčadi, isti će nam uvelike pomoći u tome. Mame koje su rodile u posljednjih mjesec i pol dana dobit će poziv da obave pregled svojih beba na našem novom aparatu – izjavila je dr. Gabrijela Rendulić Wolf.

Hrvoje Šimić je naglasio kako je uređaj vrijedan 40 000 kuna te je nabavljen sredstvima Osječko – baranjske županije. – Redovito se zanavlja sva oprema našičke bolnice pa je tako na red stigao i jedan specifični aparat koji je vezan za naše najmlađe pacijente, a radi se o aparatu za ispitivanje sluha kod novorođene djece. Mi smo i do sada posjedovali ovakav uređaj, međutim, on se učestalo kvario te je stvarao problem kako našim liječnicima tako i medicinskim sestrama koje rade s novorođenčadi. Bolnica je na njihovu zamolbu odlučila nabaviti jedan od najsuvremenijih uređaja takvog tipa i vjerujem da će on poboljšati kvalitetu rada rodilišta i pedijatrije – rekao je dr. Hrvoje Šimić.

Pročitajte još

Učitavanje...