Požar na napuštenom objektu u Đurđenovcu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 25. travnja, u Đurđenovcu došlo je do požara na napuštenoj zgradi. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđenovac. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici PU osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Očevidom i prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo ljudskom radnjom. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju počinitelja. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta nastala vlasniku iznosi više od pet tisuća kuna.

Ukrao veću količinu cigareta

U noći s 24. na 25. travnja, u Dopsinu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu, iz koje je ukrao veću količinu raznih cigareta. Vlasniku je nastala materijalna šteta veća od 27 000 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Požar u obiteljskoj kući

U subotu, 25. travnja, u Ulici Kralja Zvonimira, u Belom Manastiru došlo je do požara u pomoćnim prostorijama (šupa) obiteljske kuće. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici PU osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Očevidom i prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo nakon što je 78-godišnja vlasnica kuće, odložila vrući pepeo u kantu s otpadom. Uslijed isijavanja visoke temperature pepela zapalila se kanta. Plamen se proširio na zidove i krov prostorije. Vatru su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Belog Manastira. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, dok su ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, tri na području Belog Manastira i jedna na području Belišća.

Pročitajte još