Održan radni sastanak mladih Crvenog križa s gradonačelnikom i predsjednicom Gradskog savjeta mladih

Jučer u prostorijama Kluba Crvenog križa, voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Dorijan Lamot i Laura Kanis održali su radni sastanak s gradonačelnikom Grada Našica Krešimirom Kašubom, predsjednicom Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler te ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Našice Igorom Feldijem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESastanak je započeo Igor Feldi upoznavši prisutne s Klubom Crvenog križa, koje aktivnosti se u njemu provode te o radu s mladima. Voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” nastavili su s predstavljanjem projekta te iznijeli prijedlog za suradnju u projektu. Gradonačelnik i predsjednica Savjeta mladih iskazali su punu podršku mladima u provedbi programa koji je od velikog interesa za Grad Našice. Dogovorene su daljnje aktivnosti od kojih se svakako ističe suradnja u izradi dokumenta koji će poticati razvoj volontiranja i rada s mladima u udrugama na području Grada Našica.

Unutar projekta za djecu do 15 godina bit će organizirane razne radionice

Mladi Crvenog križa Našice godinama potiču i razvijaju volontiranje mladih na korist lokalne zajednice. U svojem radu s ostalim udrugama u Gradu uvidjeli su potrebu za pokretanjem programa daljnjeg razvijanja volonterstva.

Tijekom 12 mjeseci provodit će edukacije svojih volontera, predstavnika i volontera udruga o Zakonu o volonterstvu i odgoju za volontiranje. Poticat će suradnju između udruga i organizirati zajedničke aktivnosti. Također će unutar projekta za djecu do 15 godina biti organizirane razne radionice, edukacije i volonterske aktivnosti kako bi stekli određena znanja, zdrave navike, učili o stereotipima, predrasudama i sa svojim vršnjacima učili o međusobnom pomaganju, prijateljstvu, humanosti i solidarnosti prema drugima.

Ovim projektom radit će se i na pozitivnim promjenama u ponašanju djece i mladih

Krajnji cilj projekta je povećati kvalitetu volontiranja u udrugama u gradu edukacijom mladih te odgojem za volontiranje djeci pokazati prednosti volontiranja kako bi se u budućnosti nastavili uključivati u rad udruga u Gradu. Provođenjem projekta mladi bi poticali angažman i volontiranje svojih vršnjaka i djece te kroz edukacije, radionice i druženja utjecali na razvoj mladih i približavanju rada u udrugama kako bi u budućnosti bili kvalitetan kadar udruga. Ovim projektom radit će se i na pozitivnim promjenama u ponašanju djece i mladih, razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, humanosti, solidarnosti i radu za opće dobro na korist cijele lokalne zajednice.

Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Mladi se zahvaljuju svima koji su prepoznali dugogodišnji rad mladih te potencijal i vrijednosti koji ovaj program ima, svima koji su pružili podršku i ponudili suradnju u ostvarenju ovih ciljeva, a posebno Gradu Našice i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradskom savjetu mladih Grada Našica i predsjednici Ines Resler s ostalim članovima.

Pročitajte još

Učitavanje...