Gradonačelnik ugostio najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike s područja Našica

Najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike u školskoj godini 2021./2022. s područja Našica u Gradskoj vijećnici ugostio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Na taj način htio im je izraziti zahvale za predan rad i vrijeme koje poklanjaju svojim učenicima, a sve s ciljem da prenesu znanje.

Na razini države u najbolje se ubraja devet odgojno – obrazovne djelatnika iz Našica

Grad Našice obrazovno je bogat u svakom smislu, s četiri osnovne i jednom od najvećih srednjih škola u cijeloj državi, ipak najveće dostignuće su kadrovi, predani učitelji, nastavnici i profesori koji svoje zanimanje uzimaju za životni poziv. Priznanje za njihov trud uputio im je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba nakon što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja svrstalo u popis 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022.

Obrazovanje je ključni temelj svega

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo da je važno učiniti uvjete rada povoljnijim za sve učitelje, tako i za djecu i za roditelje jer svi su oni stvorili i učili generacije Našičana i na taj način im olakšali put u svijet rada.

“Iznimna mi je čast bila upriličiti prijem najboljih odgojno – obrazovnih djelatnika s područja Našica te im ovom prilikom čestitati na njihovim priznanjima koje su postigli na državnoj razini. Prije svega iznimno mi je drago što su i oni dio promocije grada Našica u obrazovnom smislu, te ovom prilikom pohvaljujem njihov nesebičan i često volonterski rad s djecom i mladima. Obrazovanje je ključni temelj svega te upravo ta investicija nam se uvijek isplati, a tome težimo i u budućnosti.

Svi nagrađeni dobili su prigodan poklon i mali znak pažnje od Grada Našica, a velike čestitke upućujemo Leopoldini Vitković, Ljiljani Kubaša, Jasmini Vidaković, Barbari Bošnjak, Barbari Knežević, Mirjani Rajić, Adrijani Rajić, Goranu Hajnalu te Renati Pintar. Danas smo se uz druženje dotaknuli i problematike u osnovnim i srednjim školama u Našicama, gdje smo uvidjeli na koje sve načine Grad može pomoći. Iako sam Grad nije nadležan već je osnivač Osječko – baranjska županija, uz sinergiju tih ustanova možemo reći da stojimo na raspolaganju svim našim školama koje možemo reći da naš grad čine gradom.” – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kašuba te dodao kako su učitelji ti koji nas odrede na početku i zato je danas prilika da im se na tome zahvali i čestita na trudu i zalaganju, ali isto tako da se promisli o tome da oni kroje budućnost naše djece te da moraju kontinuirano ulagati u svoja znanja i vještine.

Entuzijazam i cjeloživotno učenje kao pokretač i smisao

Prijemu su se u društvu nastavnika srdačno su se odazvali ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović i ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak koji su iznimno ponosni na nagrađene djelatnike, a koji su zapravo jedni od najboljih u državi.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što smo danas bili pozvani kod gradonačelnika te je iz toga vidljivo da se ovakva tradicija nastavlja. Pozvani smo na prijem najboljih učitelja i mi kao ravnatelji smo ponosni na sve naše učitelje, a posebno na one koji koje je i Ministarstvo prepoznalo kao najbolje. S obzirom da se ovdje radi već o učiteljima koji su i prošle godine bili nagrađeni. Mislim da je to samo potvrda kvalitete, a očekujemo ovakve rezultate i u budućnosti. Mislim da je pravo zadovoljstvo biti danas ovdje sa svim ovim nagrađenim učiteljima,a posebno nam gradonačelnik pruža jedan mali vjetar u leđa. Također, zadovoljstvo je to da imamo gradonačelnika koji nam daje potporu i Grad kontinuirano prati sve naše akcije, događanja i projekte. Zaista smo zadovoljni s ovakvim pristupom školama, jer ulaganje u obrazovanje je uistinu ulaganje u budućnost i mislim da ništa drugo ne dolazi u obzir.” – zaključila je ravnateljica Vlatka Zahirović.

„Izuzetno mi je čast da se prepoznaju nastavnici koji ulažu puno vremena u svoj rad te postižu izvanredne rezultate. Lijepo je zapravo vidjeti da ih je Ministarstvo prepoznalo te da ih podržava i nagrađuje. Također, velika zahvala gradonačelniku koji nas prati na svim našim projektima, a posebno kroz međunarodne Erasmus projekte kroz koje nastojimo promovirati Grad i našu školu. Naravno, ovo sve ne znači da u našim školama nema još izvrsnih nastavnika, ali moram reći da je ova skupina koja je danas nagrađena, zaista pokazala kroz jedan duži vremenski period da se, unatoč svim poteškoćama s kojima se susreću, mogu postići izvrsni rezultati i siguran sam da njihovi rezultati nadahnjuju i kolege i učenike s kojima rade. Ovakvi djelatnici su pravo bogatstvo za odgojno – obrazovni sustav i za škole u kojima oni djeluju. Ovo su ljudi koji su entuzijasti, koji vuku cijeli sustavi te uvijek nude rješenja i motiviraju učenike za sve oblike odgojno – obrazovnog rada. Moje čestitke svima koji su se odlučili biti najbolji.” – istaknuo je ravnatelj Željko Filjak te dodao da se zaista može reći da Grad vodi računa o tome da se potiče izvrsnost u radu.

Pročitajte još