Nakon dvije pandemijske godine, održan sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa

Nakon dvije godine koje su obilježile pandemija, potresi i izbjeglička kriza, ponovno je održan sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa. Trodnevni sastanak održan je u Dubrovniku, a razgovaralo se o brojnim aktualnim temama.


Zasigurno jedna od važnijih bilo je tema kriznih situacija koje su sve češće i zahtijevaju veliki angažman Crvenoga križa kako na nacionalnoj razini tako i u lokalnim okvirima. Iako Crveni i križ i u ovome trenutku djeluje u odgovoru na krizne posljedice, mnogo se govorilo i o aktualnim društvenim trendovima koje je, neovisno o krizama, potrebno pratiti kako bi se sustav Crvenoga križa i dalje razvijao u skladu s izazovima vremena u kojemu živimo.

Sastanci ravnatelja nužni su kako bi se posao odvijao redovito i kvalitetno

Osim izlaganja predstavnika stručnih službi u Hrvatskom Crvenom križu, ravnatelji su imali prilike sudjelovati i u specijaliziranim radionicama te individualno dobiti odgovore na pitanja s kojima se svakodnevno susreću. Naime, svako društvo Crvenoga križa djeluje u drugačijim okvirima pa su onda i zahtjevi posla drugačiji te je potreban i drugačiji pristup. Upravo zato, ali i zbog brojnih drugih okolnosti, sastanci ravnatelja nužni su kako bi se posao odvijao redovito i kvalitetno pa je i ovaj sastanak polučio veliki uspjeh. Jedna od brojnih dobiti sastanaka ravnatelja društava Crvenoga križa je i razmjena ideja među ravnateljima, kao i razmjena iskustava. Ravnatelji društava Crvenoga križa obišli su i Pelješki most koji uskoro treba biti pušten u promet.

Stric pivo

Pročitajte još