Našice dobile hrvatske reprezentativce u ultramaratonu

Danas je u uredu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića održan prijem članova Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice koji su na državnom prvenstvu u ultramaratonskoj utrci u Slavonskom Brodu među brojnim trkačima postigli izvanredne rezultate. Dubravka Mesec osvojila je treće mjesto vremenom 8 sati 27 minuta što je peto mjesto trenutno u svijetu. Damir Mesec osvojio je drugo mjesto te tako postao vice prvak Hrvatske u disciplini na 100 km.

Koliko je velik rezultat Dubravke i Damira Mesec govori činjenica kako je odmah nakon utrke stigao i poziv za Hrvatsku reprezentaciju. Tako će članovi URT „Nexe Team” Našice u petom mjesecu u Temišvaru braniti boje Hrvatske na ultramaratonu.

“Koristim ovu prigodu kako bih čestitao i zahvalio čitavom Nexe Teamu na jednom lijepom predstavljanju našega grada, a posebno Dubravki i Damiru na značajnom uspjehu. Biti peti u svijetu po rezultatima veliki je značaj za naš grad i izuzetno smo ponosni pozivom naših sugrađana u hrvatsku reprezentaciju.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je pohvalio i rad Udruge Nexe Team te obećao financijsku pomoć Grada radi daljnje popularizacije trčanja i uključivanja mladih u sportske aktivnosti u Našicama.

Dubravka Mesec koja će trčati za hrvatsku reprezentaciju na svjetskom prvenstvu na 100 kilometara nada se kako će uspješno predstaviti Nexe Team Našice. “Ponosna sam na naš klub i čast mi je trčati za Nexe Team Našice. Hrvatska ima jednu od najjačih ultramaratonskih reprezentacija na svijetu, očekujem jako dobre rezultate, promociju Nexe Teama i grada Našica.”

“Poziv u reprezentaciju za Dubravku i Damira povijesni je uspjeh i ogromno priznanje za udrugu koja djeluje tek dvije godine. Mislim da će oni i dalje na jedan sportski i dostojanstven način predstavljati URT Nexe Team na ponos Udruge i na ponos Grada Našica.”- rekao je predsjednik URT Nexe Team Našice Tomislav Gall.

Tomislav Gall istaknuo je kako treba čestitati i sestrama Jasna Plemeniti i Vesna Janković koje su također sudjelovale na utrci. Uspješno su istrčale štafetu na 100 km te su bile jedina ženska ekipa koja se odlučila na taj hvale vrijedan pothvat. Na kraju je najavio Memorijalni ultramaraton koji će se održati od 20. – 22.3 na kojem će po treći put uz pomoć Grada Našica, članovi Nexe Teama trčati na relaciji od Vukovara do Sunje u dužini od 305 km i neprekidnom trajanju od 37 sati.

Pročitajte još