Lažnim pozivom izazvao djelovanje hitnih službi

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo lažna uzbuna. U srijedu, 6. siječnja, u noći, 45-godišnjak je telefonom nazvao Županijski Centar 112 te prijavio da na području Čepina u kući leži mrtav muškarac. Hitnom intervencijom policije i Hitne medicinske pomoći na mjestu događaja utvrđeno da je muškarac lažno prijavio da na podu u kući leži mrtva osoba. Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je 45-godišnjak lažno prijavio svoju smrt, što je iziskivalo hitno djelovanje djelatnika Hitne medicinske pomoći i policije.  Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Građani, ne dojavljujte neistinite događaje:

Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju. Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. Stoga policija apelira na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreća, na području Belišća dvije prometne nesreće, a na području Našica i Belog Manastira po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 18. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 18 sati, između naselja Podgorač i Budimci, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 44- godišnji hrvatski državljanin iz Podgorača. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu.

 

Istog dana, u 21,50 sati, u Tenji, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,09 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseca i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još