Širenje i prenošenje zarazne bolesti


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Utvrđeno je da se 51-godišnja hrvatska državljanka nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. studenog, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. U ponedjeljak 16. i u utorak 17. studenog, svjesno je napustila mjesto prebivališta te koristila javni prijevoz kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrali katalizator i tablet

U vremenu od 13. do 19. studenog, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je katalizator s osobnog automobila 81-godišnjeg hrvatskog državljana. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna. U subotu, 21. studenog, u Višnjevcu, nepoznati počinitelj ukrao je tablet računalo iz osobnoga automobila vlasništvo pravne osobe. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 3 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće na području Osijeka koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 24. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,10 sati u Jagodnjaku, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 54-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još