Članovi udruge Otvoreno srce u novim volonterskim suradnjama i edukacijama u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek

Jučer je udruga Otvoreno srce ostvarila prve aktivnosti i edukacije s novim volonterkama udruge i školskog volonterskog kluba i to u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku. U CNZD u Osijeku udrugu je dočekala i radosno primila djelatnica Tena Brkić s radnim kolegicama.

Udruga je doznala niz vrijednih informacija o redovnom radu Centra, načinu suradnje i bogatim aktivnostima s djecom i mladima. koje su temeljne aktivnosti volontera što surađuju u Centru te kako se mladi mogu uključiti i doprinijeti volonterskim angažiranjem. Dotaknuli su buduće suradnje na područjima u kojima mogu doprinijeti kvaliteti učenja osnovnoškolaca i osoba s invaliditetom.

Udruzi je bilo iznimno drago što su u radu s korisnicima zatekli i njihovu vrsnu volonterku Melani Forintić koja kao studentica u Centru ostvaruje svoju studentsku praksu. Zajedništvo i učenje obogatili su razgovorom s njihovim korisnicima kako u Osijeku tako i u Podgoraču. Bile su to prve edukativne volonterske destinacije udruge Otvoreno srce i druženje u kojem su dogovorili nove edukacije te skorašnje aktivnosti vezane za kvalitetno obilježavanje svjetskog dana osoba sa sindromom Down te dana planete Zemlje. Udruga od srca zahvaljuje domaćinima u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku i Podgoraču.

Pročitajte još