U OŠ kralja Tomislava održana radionica u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“

U Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice, u učionici 6. d razreda, policijski službenici Policijske uprava osječko – baranjske i Policijske postaje Našice, održali su radionicu u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Učenici 6.d razreda Osnovne škole „Kralja Tomislava“ u Našicama, poznatiji pod nazivom „Mali humanitarci“, koji se humanitarnim radom na području Grada Našica bave već nekoliko godina, protekle godine odlučili su se uključiti, zajedno s policijom u humanitarnu akciju za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske Čakovec (OLL) te prikupili više od 220 kilograma plastičnih čepova.

Cilj preventivnih postupanja policije je podizanje razine svijesti javnosti o prevenciji svih oblika nasilja

Suradnja „Malih humanitaraca“ i policije nastavila se i nakon toga, a policajci su iskoristili sat razrednika da ih posjete u školi i porazgovaraju o problemu nasilja među mladima ali i svih ostalih vrsta nasilja. Tom prilikom policajci su im kao poklon uručili majice s natpisom „I JA SAM PROTIV NASILJA“. Danas se vršnjačko nasilje evidentira kroz neposredni kontakt vršnjaka te sve učestalije posredno putem drugih sredstava komunikacije i društvenih mreža, a u tome slučaju se zlostavljanje odvija 24 sata.

Cilj preventivnih postupanja policije je između ostalog podizanje razine svijesti javnosti o prevenciji svih oblika nasilja, a posebice vršnjačkog nasilja i nasilja u školama, kao i poticanje djece ali i društva na odgovornu reakciju koja bi, dugoročno, vodila smanjenju i sprječavanju pojava nasilja.

Policijski službenici tijekom cijele godine, u suradnji s gradovima, općinama, udrugama i ostalim ustanovama i osobama, provode Nacionalni preventivni projekt pod nazivom „Živim život bez nasilja“, kojim upućuju na probleme nasilja općenito i utječu na svijest svih građana te smanjiti i prevenirati nasilje općenito.

Izvor: PU osječko – baranjska

Pročitajte još