Tijekom vikenda cijepljeno 3.814 osoba

Tijekom vikenda (12. i 13. lipnja 2021. godine) na području Osječko – baranjske županije na sedam punktova organiziranih za građane koji su se odlučili cijepiti protiv koronavirusa, a nemaju dogovoren termin, cijepljeno je ukupno 3.814 osoba.

“Naši građani su očito svjesni prednosti koje donosi cijepljenje protiv koronavirusa, pa možemo biti zadovoljni odazivom na svim cijepnim mjestima. Upravo stoga sutra ćemo na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije odlučiti kada i na kojim mjestima će se ponovno organizirati ovako otvoreno cijepljenje, dakle na koje građani mogu doći bez prethodne najave. Dovoljno je samo ponijeti osobne dokumente, odnosno zdravstvenu iskaznicu, a djeca starija od 12 godina koja se također žele cijepiti trebaju doći u pratnji roditelja.” – kaže Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

Procijepljenost na području Osječko – baranjske županije iznosi 43 posto

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić ističe kako prema jučerašnjim podacima procijepljenost na području Osječko – baranjske županije iznosi 43 posto. Promatra li se samo podatke za cijepljenje bez prethodnog najavljivanja tijekom protekla dva dana oni su sljedeći: na punktu Gradski vrt u Osijeku cijepljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400, Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cjepivo Pfizer.

Inače, u zadnjih 24 sata za područje Osječko – baranjske županije ukupno je obrađeno 34 uzoraka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus (novopozitivna osoba iz Osijeka). Na bolničkom liječenju je ukupno 18 osoba (12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice), niti jedan pacijent nije na respiratoru, a srećom nema ni preminulih. U samoizolaciji se trenutno nalazi 445 osoba.

Pročitajte još