Našice – Kako ste proveli praznik rada?

praznik2_5_1a

Jučer je diljem lijepe naše proslavljen međunarodni praznik rada. Tako su naravno i u našem gradu ljudi masovno odlazili na svoje ili kod svojih prijatelja vikendice te tamo roštiljali i radili ono što se za taj dan već tradicionalno radi. Roštiljanje, spavanje, sportske aktivnosti, ispijanje raznih pića pa sve do kupanja u jezerima, rijekama pa i moru.

Jučer smo bili na Lapovcu koji je vrvio kamperima a tu su praznik rada proslavili i naši DVD-ovci koji su ove godine imali prepune ruke posla u gašenju požara diljem našeg kraja. Isto tako posjetili smo i Donju Motičinu gdje se sada već uobičajeno okupljuju na ribnjacima i to naročito na Etno imanju obitelji Peršić koji je raj za ovakve događaje.

1. svibnja se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine. Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na demonstracije koje su održane u Chicagu 1. svibnja 1886 kada je u sukobu sa policijskim snagama poginulo oko 200 radnika te su nakon toga još njih osmero osuđeno na smrt.

A kako ste vi proveli praznik rada?

{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/2/v1{/gallery}

Pročitajte još