Orahovčani odali počast svim poginulim u akciji “Bljesak”

Udruge iz Domovinskog rata bivše općine Orahovica predvođene Udrugom dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovica odali počast svim poginulim u akciji “Bljesak”.

Dana 01.05.1995. godine u 05,30 sati počela ja akcija “Bljesak” da bi se oslobodila okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom A3. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije. Oslobađajući zapadnu Slavoniju u operaciji „Bljesak“ poginuo je ili od posljedica ranjavanja umro 51 pripadnik Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.

 

 

S obzirom na situaciju s Corona virusom udruge nisu bile u mogućnosti otići u Okučane i odati počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote u akciji “Bljesak”, stoga su zapalili svijeće na spomeniku svim hrvatskim braniteljima u centru Orahovice u spomen i sjećanje na njih i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Pročitajte još