Ferragosto JAM 12 – Najava

Ferragosto JAM 12

Još samo nekoliko sati preostalo je do početka jednog od najaktualnijih i najzabavnijih ljetnih festivala domaće i regionalne glazbe, Ferragosto JAM. Ove godine, Ferragosto JAM festival u Orahovici održat će se od četvrtka, 1. kolovoza, do nedjelje, 4. kolovoza.

Ferragosto će ugostiti više od 50 domaćih i regionalnih glazbenika, kao što su Brkovi, Goran Bare & Majke, Josipa Lisac, Edo Maajka & bend, Nered i Stoka, te mnoga druga poznata imena rock, punk i hip hop žanra. Bit će aktivno čak šest festivalskih pozornica, što je najveći broj pozornica u povijesti festivala. Chill zona će svakoga dana od 10:00 do 19:00 sati nuditi razne dodatne festivalske sadržaje.

Svaki posjetitelj pri ulazu na festival svoju ulaznicu mijenja za RFID festivalsku narukvicu, koja omogućuje kupovinu unutar festivalskog prostora. Kupnja hrane, pića i ostalih sadržaja obavlja se prislanjanjem narukvice na RFID uređaj djelatnika festivala. Novac na narukvicu moći ćete nadoplatiti na mjestima označenim kao Top Up, gdje ćete također moći provjeriti stanje, ili pak izvršiti povrat cjelokupnog preostalog iznosa.

Ulaznicu za narukvicu možete zamijeniti na Info pultu, i to u četvrtak od 16:00 do 02:00 sata, a u petak, subotu i nedjelju od 17:00 do 02:00 sata.

Festivalske ulaznice omogućuju besplatno kampiranje na prostoru označenom kao festivalskim kampom. Na svim drugim lokacijama na jezeru kampiranje je dozvoljeno kao i inače, ali se naplaćuje od strane Uprave jezera. Na određenim mjestima uz jezero, dozvoljeno je i roštiljanje. Sjeća stabala PP Papuk kažnjava i strogo zabranjuje!

Posjetiteljima festivala HŽ Putnički prijevoz nudi 40% popusta u 1. i 2. razredu. Popust se ostvaruje na način da putnik pri kupnji karte naglasi svrhu putovanja, a pri povratu prikaže kartu ovjerenu pečatom organizatora. Ovjeriti kartu ćete moći na info pultu unutar njihovog radnog vremena. Popust se može koristiti od 1. do 5. kolovoza, a isključivo za kupnju povratnih karata do kolodvora Zdenci – Orahovica i natrag, na relacijama duljim od 25 km.

Od Zdenaca do jezera u Orahovici posjetitelji će imati besplatan prijevoz autobusom u terminima usklađenim s dolaskom vlakova. Autobus sa istoga mjesta kreće 5. kolovoza te vraća putnike u terminu od 10:30 do 17:00 sati.

Pročitajte još