U tijeku čak 3 literarna natječaja udruge Mlada pera

1. lipnja započela su i sve do 20. prosinca trajat će dva literarna natječaja udruge Mlada pera: Kontinent ili more, u čemu različite su zore?Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESvatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…
…uvijek postoji to ali!

Natječajem Kontinent ili more, u čemu različite su zore? Udruga pita mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’  natječaj je u kojem te pitaju koju supermoć bi htio imati da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije:

  • osnovnoškolci 1. – 4. razreda
  • osnovnoškolci 5. – 8. razreda
  • srednjoškolci

Udruga poziva i zainteresirane sponzore koji bi željeli nagraditi djecu – pisce svojim proizvodom ili poklon bonom da im se jave!

15.listopada završava literarni natječaj za osnovnoškolce Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara! kojim udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili sebi samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan. Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima.

Mladi literati, došlo je vaše vrijeme da pokažete (i napišete) što znate (i mislite)!

Foto: OŠ kralja Tomislava Našice; Ilustracija: Goran Radiković

Pročitajte još

Učitavanje...