Članovi HDZ-a obilježili Dan hrvatskog sabora

Povodom Dana hrvatskog sabora, ispred spomenika Uskrsla Hrvatska, svijeće je zapalilo Izaslanstvo gradskog odbora HDZ Našice predvođeno predsjednikom Krešimirom Kašubom i tajnikom GO Vanjom Prošičem, izaslanstvo Mladeži HDZ-a predvođeno dopredsjednicom Ines Resler te izaslanstvo Zajednice žena „Katarina Zrinski“ predvođeno predsjednicom Ivanom Domnjak. Na jučerašnji dan 8.10. spominjemo se dana kada je donesena odluka o raskidanju svih državno – pravnih veza s tadašnjom SFRJ.

Još jedna važna obljetnica za Našice i Hrvatsku

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, ujedno i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a napomenuo je kako u 2021. godini u Našicama, ali i cijeloj Hrvatskoj obilježavamo važne 30. obljetnice.

“Na današnji datum prekinuti su svi odnosi sa SFRJ i stvoreni temelji Republike Hrvatske. Ovo je dan kada se trebamo prisjetiti naših poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najvrjednije – svoje živote za slobodnu Hrvatsku te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.” – rekao je gradonačelnik, prisjetivši se i Našičana koji su sudjelovali u prvom sazivu Sabora, pokojnog Vinka Buljana te pozdravivši jučer nazočne Miroslava Čičeka i Ivicu Čemea uz zahvale na svemu što su napravili.

Gradonačelnik je ovom prigodom pozvao sve građane na obilježavanje još jedne važne obljetnice 30 godina od osnutka 132. brigade koji će se proslaviti 19. listopada.

Pročitajte još