Našice – Ministar branitelja Predrag Matić boravio u našem gradu

Našice - Ministar branitelja Predrag Matić boravio u našem gradu  Ovog vikenda u Našicama, a u sklopu obilježavanja 21. rujna, dana kada su Našice 1991

Ovog vikenda u Našicama, a u sklopu obilježavanja 21. rujna, dana kada su Našice 1991. godine oslobođene od JNA, boravio je ministar branitelja Predrag Matić. Za vrijeme svoje posjete ministar je prvo obišao našičke braniteljske zadruge Đurđenovac-gradnja, Đurdan – fasada i FotoSIGMA te se upoznao sa njihovim planom i programom. Ove tri braniteljske zadruge okupljaju 37 zadrugara te zapošljavaju 7 branitelja a ministar je izrazio zadovoljstvo viđenim te naglasio kako je to dokaz kako branitelji mogu i znaju te kako je i cilj braniteljskih zadruga zapošljavanje. Isto tako naglasio je kako će moralnim i financijskim sredstvima u skladu sa njihovim mogućnostima pomoći ovakve i slične inicijative.

U toku dana ministar Matić obišao je spomen obilježje Uskrsla Hrvatska te zapalio svijeću za sve hrvatske branitelje.  Isto tako u večernjim satima u velikom dvorcu prisustvovao je  otvorenju izložbe fotografija hrvatskih vojnih ratnih invalida autora Damira Hoyke. “Dani poslije II“. Na otvorenju ove izložbe uz ministra Matića okupio  se veliki broj uzvanika iz našeg grada, županije, ali i cijele Hrvatske.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/23/v1{/gallery} 

Tekstovi od prošle godine:

Našice – Izložba fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida – Dani poslije

Pročitajte još