Nastavak preventivnih pregleda hrvatskih branitelja u OŽB Našice

Nastavak preventivnih pregleda hrvatskih branitelja u OŽB Našice

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundžić, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin te ravnatelji i zamjenici ravnatelja općih i županijskih bolnica, kliničkih bolnica i kliničkih bolničkih centara s područja cijele Republike Hrvatske potpisali su u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine, sporazume o suradnji na provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2018. godinu. Našičku je bolnicu predstavljao ravnatelj dr. Hrvoje Šimić.

Potpisom ovog Sporazuma će se osigurati preventivni pregledi za hrvatske branitelje koji imaju preko 300 dana borbenog djelovanja te sve one koji su u teškoj materijalnoj i socijalnoj poziciji.

U prošloj je godini u Općoj županijskoj bolnici Našice pregledano 525 branitelja, a sa pregledima smo već krenuli i ove godine. Molimo sve hrvatske branitelje da se odazovu pozivu koji će dobiti od Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja te na taj način preveniraju ili na vrijeme započnu sa liječenjem mnogih bolesti i bolesnih stanja, kojima je ova osjetljiva populacija sklona.

Pročitajte još