Ukrao mobitel

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u večernjim satima, 10. studenog, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu ukrao mobilni telefon. Vlasniku 23-godišnjem hrvatskom državljaninu je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

U Osijeku smrtno stradao pješak

Danas, 30. prosinca oko 6,35 sati, na križanju Ulice Stjepana Radića i Europske Avenije u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 82-godišnji pješak. Naime, očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je 82-godišnji pješak prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza za vrijeme trajanja crvenog svjetla za pješake te je na njega naletio osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. Na mjestu događaja je 82-godišnjak smrtno stradao, a očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske uz rukovođenje Općinskog državnog odvjetnika.

 

Računalna prijevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Računalna prijevara“. U periodu od 8. kolovoza do 9. rujna, 20-godišnjakinja je u više navrata obavila nedozvoljene transakcije plaćanje računa prema više tvrtki s bankovnog računa 22-godišnje hrvatske državljanke. Oštećenoj 22-godišnjakinji nastala je materijalna šteta oko 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

U vremenu od 15. do 21. rujna, nepoznati počinitelj je pomoću bankovne kartice neovlašteno obavio više transakcija. Vlasnici kartice 87-godišnjoj hrvatskoj državljani nastala je materijala šteta veća od 26 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Lažno prijavljivanje kaznenog djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i dvije na području Đakova.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 29. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koja su upravljala pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,09 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji hrvatski državljanin iz Brijesta, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,75 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 18,10 sati u Čepinu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 35-godišnji hrvatski oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,64 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još