Našice – Karate klub „Nexe“

karate1

karate1

Karate klub „Nexe“ pod tim imenom djeluje već punih 7 godina, s tim da ovaj klub ima puno stariju povijest, kada su nastupali pod drugim imenom i kada nisu imali svoje prostorije nego su iznajmljivali dvorane i razna druga predvorja, pa su i uvjeti rada bili više nego teški. U zadnjih 3 do 4 godine klub radi konstantno na adresi Braće Radića 200 (put prema Lapovcu) i sada napokon imaju adekvatne prostorije što se može vidjeti i prema njihovim rezultatima, ali i broju polaznika.

 

Kako nam je rekao glavni trener u klubu Zdenko Minarik, 6. DAN, licencirani ispitivač hrvatskog karate saveza A kategorije,  u klubu trenira oko 40 djece i od toga je 13 polaznika koji konstantno nastupaju na raznim natjecanjima, a uz njega kao trener je i Kristina Minarik 2. DAN.

karate12

„Mogu s ponosom izjaviti kako smo u Osječko – baranjskoj županiji jedan od najboljih klubova u borbama što se lako može vidjeti i po našim medaljama koje redovito osvajamo. Isto tako nastupamo i na državnim, ali i međunarodnim natjecanjima na kojima također postižemo vrhunske rezultate. Isto tako mogu istaknuti i našu vrijednu članicu i natjecateljicu Lauru Karakaš koja je nedavno položila za crni pojas 1. dan nakon 12 godina uzastopnog treniranja. Od prošle godine možemo istaknuti regionalna i županijskim natjecanjima, a bilo bi ih daleko više da je financijska situacija u klubu bolja. Ove godine smo trebali nastupiti na državnom natjecanju u Zagreb, ali baš zbog problema sa nedostatkom sredstava nismo se mogli odlučiti na taj korak. Uz Lauru, spomenuo bih i Vladimira Beseka iz Virovitice, također naš član te je položio za crni pojas 2. dan. Uskoro planiramo napraviti skupštinu, na kojoj će se točno pokazati što smo učinili u dosadašnjem periodu i što nam je u planu za ovu i iduće činiti. Svakako bih istaknuo da je karate sport kojim se osoba može baviti cijeli život, a za razliku od drugih sportova koji znaju biti skupi i koji zahtijevaju veliko odricanje u materijalnom smislu, ovdje se radi o nekih 500-tinjak kuna za kimono, rukavice i papuče. Kao klub, najviše nas tišti problem što nismo u mogućnosti obići veći broj natjecanja jer se za to naša djeca i pripremaju i to najviše vole. Veliki problem zna biti odlazak do Osijeka na nekakvo međužupanijsko natjecanje, a kamoli da razgovaramo o odlasku u neku drugu zemlju. Za kraj bih napomenuo kako je karate sport u kome se mogu naučiti velike vještine, odličan je za zdravlje i kondiciju, a u mojih 40 godina kako se bavim ovom vještinom nisam vidio većih povreda, tako da roditelji mogu s te strane biti mirni i sigurni. „ – rekao je glavni trener Zdenko Minarik.

karate13

Par riječi o treninzima i o planovima u klubu rekla je i Kristina Minarik, licencirana trenerica Hrvatskog karate saveza, crni pojas 2. DAN

„Zadovoljstvo mi je raditi trenerski posao s obzirom da su mladi sportaši s kojima radim uvijek raspoloženi  i željni znanja. Ovakvi zajednički treninzi početnicima daju još veči poticaj i imaju više motivacije na treningu jer  od naših uspješnih natjecatelja vide na koji način će primjenjivati tehnike koje sada uče.  U zadnje vrijeme nam se povećava broj članova tako da bi na sljedećem polaganju za veći pojas trebalo polagati 30ak mladih karataša, a uskoro bi na natjecanja od mlađih uzrasta  trebalo krenuti i 10 novih natjecatelja. Drago i je da su mladi sportaši i njihovi roditelji prepoznali  vrijednosti i kvalitetu karate sporta. S obzirom da sam po zvanju magistra primarnog obrazovanja, a ne radim u struci, onda je valjda ta doza rada s djecom taman ono što mi dan čini ispunjenim.  Trenerski poslom se planiram baviti još dugi niz godina tako da sam se odlučila za još školovanja i upisala specijalistički diplomski stručni studij kineziologije –trener karatea. Trenutno sam na zadnjoj godini studija pa se nadam da ću do kraja uspjeti balansirati između posla, učenja i treninga. „ – rekla je Kristina Minarik.

 

Treninzi u karate klubu „Nexe“ su ponedjeljkom, srijedom i petkom za natjecatelje s početkom u 19:30 sati,  dok su termini za početnike utorkom i četvrtkom od 19 sati. Svi oni koji žele doći i vidjeti kako karate klub „Nexe“ radi neka dođe u prostorije kluba u ulici Braće Radića 200 ili neka nazove na info telefon 091 565 2 354.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/4mjesec/16/v1{/gallery}

Pročitajte još