PU osječko – baranjska obilježila Svjetski dan mladih u Našicama

U petak, 13. kolovoza, u popodnevnim satima, u Našicama, na novouređenom Trgu dr. Franje Tuđmana, obilježen je Svjetski dan mladih u organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Našica i u suradnji s udrugom KLAN, Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Našice.

Mladi našički poduzetnici ovom prigodom su izložili svoje radove i proizvode na način da su oko nove sjenice prezentirali talente poput slikanja, kako uzgajati gljive, kako obrađivati drvo te kako oslikati majice, torbe i drugo.

Građani su upoznati sa sigurnim i pravilnim ponašanjem u prometu

U mnoštvu izložbenih štandova, policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice postavili su svoj štand na kojemu su predstavili nacionalne i lokalne preventivne projekte koje provode kao što su „Živim život bez nasilja”, „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima“ te „Mladi vozači u cestovnom prometu“.

Na manifestaciji, koju je posjetio i popratio veliki broj posjetitelja, putem plakata, banera i drugog edukativno – informativnog materijala građanima su prezentirane aktivnosti prevencije ovisnosti, nasilja među mladima i nasilja u obitelji. Građani su upoznati sa sigurnim i pravilnim ponašanjem u prometu, pogotovo kada je riječ o sudjelovanju djece i biciklista u prometu kao najranjivijih skupina. Također su posjetitelji imali priliku isprobati tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju ozbiljno alkoholizirano stanje hodajući između postavljenih čunjeva.

Ovo događanje obišao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je podržao mlade u njihovoj prezentaciji radova i proizvoda te pohvalio ovu hvalevrijednu manifestaciju.

Pročitajte još