U požaru smrtno stradala osoba

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 15. travnja, oko 10 sati, u Osijeku, izbio je požar u stanu vlasništvo 87-godišnje hrvatske državljanke. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da se požar s plinskog plamenika štednjaka proširio na prostoriju kuhinje, koja je djelomično opožarena. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Grada Osijeka. U unutrašnjosti opožarenog stana pronađeno je tijelo smrtno stradale 87-godišnje vlasnice, čiji će se uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U požaru je nastala materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Ukrao katalizator s automobila

U periodu od 13. do 15. travnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je auspuh i katalizator s osobnog automobila vlasništvo 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Građanin pronašao streljivo

Jučer, 15. travnja, oko 17,55 sati, u Aljmašu, 62-godišnji hrvatski državljanin pronašao je odbačeno 129 komada streljiva različitog kalibra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu streljivo je s mjesta pronalaska izuzeo na siguran način.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, Našica i Đakova.

Jučer, 15. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske, u prometu su zaustavljena 3 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od kojih su dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla. Najveću koncentracija alkohola evidentirana je u 19,35 sati, u Tenji, gdje su policijski službenici zaustavili biciklistu 72-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Tenje. Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola od 0,91 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Pročitajte još