Iskoristio nepažnju i ukrao novčanik

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U poslijepodnevnim satima, 7. veljače, na benzinskoj postaji u Osijeku, 59-godišnjak je ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasniku, 32-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Pronađeno topovsko zrno

U utorak, 30. ožujka, oko 9 sati, u blizini mjesta Zeleno polje, prilikom obavljanja poljoprivrednih radova djelatnici tvrtke su pronašli topovsko zrno bez upaljača. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu topovsko zrno je izuzeo na siguran način s mjesta pronalaska.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća, gdje je u tri prometne nesreće pet osoba lako tjelesno ozlijeđeno, dok je šest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, tri prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira te dvije na području Belišća.

Jučer, 6. travnja, na području PU osječko – baranjske, u prometu su evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,55 sati, u Osijeku, u Ulici Martina Divalta, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi 0,79 gram po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još