Odgođena humanitarna manifestacija „Mali grad velikog srca“

Uslijed nepovoljne epidemiološke situacije Humanitarna udruga Dar dobrote do daljnjeg je odgodila ovogodišnju humanitarnu manifestaciju „Mali grad velikog srca“, a koja je ove godine trebala biti sedma po redu. Kako nije moguće pružiti potpunu sigurnost građanima, a koja u ovom trenutku i danim okolnostima treba biti primarna odgovornost svakoga, iz Udruge pojašnjavaju da se ova odluka činila jedinom logičnom.

Kako je manifestacija usmjerena pomoći radu Socijalne samoposluge, zbog odgađanja zasigurno predstoji iznimno teško razdoblje za rad iste. Naime, sredstvima prikupljenima na manifestaciji kupuju se namirnice za police Socijalne samoposluge, a time se pokrije i razdoblje za rad od rujna do prosinca. Budući da će ove godine manifestacija izostati, a volonteri Socijalne samoposluge nisu u mogućnosti održavati redovite akcije u trgovačkim centrima također zbog nepovoljne epidemiološke situacije, iz Udruge apeliraju na građane koji donacije hrane mogu donijeti u samu Socijalnu samoposlugu ili ih ostaviti u košarama za prikupljanje u trgovačkom centru Konzum u Našicama.

 

U Udruzi napominju da je došlo i do jednog značajnijeg povećanja broja korisnika što stvara dodatne potrebe u smislu prehrambenih i higijenskih artikala. Premda je ovo razdoblje teško za sve, ipak je značajno teže za one koji si jedino uz pomoć drugih mogu osigurati osnovne egzistencijalne uvjete. Volonteri Udruge obilaze starije korisnike na terenu i ističu tešku situaciju pojedinih naših sugrađana. Osim pomoći u proizvodima, dobrodošla pomoć je i u ljudstvu tako da u Udruzi kažu da se vesele svakom novom volonteru voljnom pomoći radu Udruge i njenih projekata.

Pročitajte još