Našice – Proglašeni najbolji sportaši Grada Našica za 2011. godinu

sportas28_1_1a

U organizaciji športske zajednice Grada Našica, a pod pokroviteljstvom Grada Našica, u našičkom hotelu „Park“ proglašeni su najbolji športaši Grada Našica za 2011. godinu. Početak ove svečanosti počeo je državnom himnom koju je izveo zbor glazbene škole „AD LIBITUM“, nakon čega su prisutne pozdravili predsjednik športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus i našički gradonačelnik Krešimir Žagar.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/28/v1{/gallery}

Rukometni klub „NEXE“ Našice (1959.) najbolji je sportski kolektiv za 2011. godinu.  Trostruki je viceprvak Hrvatske (2008/09, 200910 i 2010/11), sudionik SEHA lige (trenutačno na 5. mjestu nakon 12 kola). Sudionik je EHF Kupa (prvi puta u povijesti kluba ostvaren je plasman u 1/8 finala. Nexe je na prijedlog Športske zajednice Grada Našica nominiran i proglašen najboljim športskim kolektivom Županije. Njegovi igrači Robert Markotić, Mate Šunjić, Ivan Slišković su sudjelovali u pripremama reprezentacije za Euro 2012., Saša Barišić-Jaman član je slovenske a Deni Velić BiH reprezentacije. Internet stranica (www.rknexe.hr) proglašena je za drugu najbolju klupsku rukometnu stranicu na području bivše države (stručni žiri – novinari, IT i marketing stručnjaci) a po glasovima navijača uvjerljivo je najbolja.

sportas28_1_15a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/28/v2{/gallery} 

Za najbolju mladu ekipu proglašene su kadetkinje šahovskog kluba Radnik iz Velimirovca čija škola u kontinuitetu radi više od 20 godina. Izdanak te škole je ekipa kadetkinja (Neomi Grgić mk, Lucija Bušljeta mk, Mia Horvat prva, Dajana Lončar četvrta i Kristina Lijić druga kategorija) koja u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima postiže sjajne rezultate. U 2011. godini (bez izgubljenog meča) osvojeno prvo mjesto u Slavoniji i Baranji, ostvaren plasman na državno prvenstvo Republike Hrvatske, tzv. finale kadetskih ekipa koje je od 26. do 30.12.2011. igrano u Topuskom. Osvojile su odlično treće mjesto.

Franjo LELIĆ (RK Nexe) najbolji je športaš Grada Našica. Rođen je 04.12.1980. godine, u Nexe došao 2008. godine. Ima 3 nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, 35 nastupa za mlađe reprezentativne kategorije.

Jedan je od najboljih igrača kluba, ne samo ove sezone (glasovima članova IO jednoglasno je predložen u izbor najboljeg športaša Grada Našica), oslonac momčadi te uzor mladima.

sportas28_1_30a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/28/v3{/gallery}

Carmen DRAGIČEVIĆ (ŽOK Našice), rođena 04.01.1995. godine najbolja je športašica. Učenica je trećeg razreda srednje  ekonomske škole u Našicama. Kao jedna od najtalentiranijih igračica prije 3 godine počela trenirati sa seniorkama. Nakon kratkog vremena, svojim zalaganje, i brzim upijanjem odbojkaških pravila, nameće se treneru kao jedna od glavnih igračica u ekipi. Bez obzira na svoje godine jedna je od najzaslužnijih za izvrsne rezultate koje ekipa postiže u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi Istok. Godine 2010/11  djevojke su bile druge a polu sezonu 2011/12 zauzimaju treće mjesto s velikim izgledom da se uključe u borbu za prvaka. Bez njezinog doprinosa ovi bi rezultati bili neostvarivi. Svoje prve odbojkaške korake počela u ovom klubu, prošla sve selekcije, zbog svog talenta i mukotrpnog rada jedan od glavnih nositelja igre u klubu.

Neomi GRGIĆ, rođena 10.06.1997., najbolja je mlada športašica. U ŠK Radnik je došla s osam godina. Brzo sa uklopila i sprijateljila s kadetima i kadetkinjama koji su već pohađali školu šaha. Napredovala je brzo i postigla  izvanredne rezultate.

Godine 2011. ostvaruje vrijedne rezultate: na prvenstvu županije u Valpovu (muški/ženske) osvaja 1. mjesto s maksimalnim učinkom od 9 bodova; prvenstvo regije u Požegi – 4. mjesto; najuspješnija je prva ploča u svim kadetskim ligama; Čarobni prsten Valpovo (turnir seniorki) – 11. mjesto od 40 igračica; Državno kadetsko prvenstvo u Rapcu – 2. mjesto kadetkinja do 15 godina starosti; ostvarila plasman na europsko ili svjetsko prvenstvo tekuće  2012. godine.

sportas28_1_40a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/1mjesec/28/v4{/gallery}

Toni DUNDOVIĆ (RK Nexe), rođen 13.09.1993. godine, najbolji je mladi športaš. Igra na poziciji desnog krila. Ponikao u ovom klubu, povremeni je član seniorske momčadi, stalno nastupa za momčad Nexe II.

Odličnim nastupima na drugu momčad izborio je status člana prve seniorske momčadi za koju je, ove sezone, nekoliko puta uspješno nastupio te se upisivao u listu strijelaca SEHA lige i EHF Kupa.

Dinko KORADE (košarkaški klub Našice), rođen je 15.08.1995. godine, je, zajedno sa rukometašem Dundovićem, ponio titulu najboljeg mladog igrača. Osnovnu školu završio s odličnim uspjehom, isto kao i prvi razred (sada polazi drugi) prirodoslovno matematičke gimnazije. Za vrijeme pohađanja osnovne škole bio je i član školske ekipe u košarci i rukometu. U mlađim kadetima počeo je 26.10.2005., nastavio u kadetima, iako po godinama mlađi igrao je za juniore i seniore. Od sezone 2009/10 stalni je član seniorske momčadi (2. mjesto u A-2 ligi) u kojoj svoj puni doprinos daje u sezoni 2010/11 (5. mjesto B-1 lige u koju je klub zbog financijskih problema prešao) i 2011/12 (2. mjesto). U protekloj godini, za koju je predložena nominacija od strane kluba, odigrao je 20 (od 21) seniorskih utakmica.

Pri kraju svečanosti nogometnim klubovima Lađanska i Lila uručena su priznanja za promicanje i razvoj športa grada Našica. Oba su kluba proteklu godinu obilježila proslavom 30. godina rada i djelovanja kluba.

Pred stotinjak sportaša i sportskih djelatnika laureatima su priznanja uručili gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, dogradonačelnici Krešimir Kašuba i Hrvoje Šleder, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić, gradski vijećnici Slavko Vukšić i Željko Horvat, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-Baranjske županije Dubravko Ižaković i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus.

Za kraj treba reći da su najbolji športaši < span style="color: #000000;">Carmen Dragičević i Franjo Lelić, uz dodjelu športskih odličja, nagrađeni novčanim nagradama Grada Našica i slikama našičkog slikara Srećka Perkovića. Mlada Grgić i mladi športaši Toni Dundović i Dinko Korade, uz odličja i slike u pastelu, dobili su poklon bon za športsku opremu u Ferivi§Co. d.o.o. prodavaonici Našice. Euroherc osiguranje d.d. prigodnim je poklonima nagradio najbolju športašicu i najbolju mladu športašicu. U tijeku programa spomenuti zbor izveo je set pjesama kojim su izmamili pljesak prisutnih na ovoj svečanosti.

(Tekst: Srećko Sobodić, Foto:Hall)

Pročitajte još