Projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ u Feričancima

Dana 26. i 27. lipnja, na igralištu Nogometnog kluba „Fešk“ u Feričancima, u organizaciji Nogometnog kluba Osijek i Nogometnog kluba „Fešk“ Feričanci, održan je nogometni kamp za djecu uzrasta do 15 godina.

Završnog dana u poslijepodnevnim satima, odigrano je više utakmica u različitim kategorijama. S djecom su radili treneri NK Osijeka i NK FEŠK-a. Svi su polaznici na kraju dobili diplomu o sudjelovanju koje im je uručio profesor Marko Knežević, načelnik općine Feričanci. Bio je to treći po redu Nogometni kamp u organizaciji NK Osijek u Feričancima. Osim navedenih klubova, u organizaciji nogometnog kampa uključila se i Općina Feričanci.

Policijski službenici pokušali su djelovati na svijest o navijanju bez nasilja

U sklopu provedbe preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, Policijska uprava osječko – baranjska sudjelovala je na nogometnom kampu. Komunicirajući s djecom i roditeljima, policijski službenici pokušali su djelovati na svijest o navijanju bez nasilja, vrijeđanja i uništavanja te iskazivanju podrške bavljenju sportom.

Policijski službenik Odjela prevencije PU osječko – baranjske i kontakt policijajac Policijske postaje Našice tom su prigodom prisutnima dijelili edukativne letke i druge promidžbene materijale.

Kao zanimljivost policija ističe i organizirano „gađanje prečke“ na način da su roditelji djece sa udaljenosti od 11 metara pucali loptom prema golu gađajući prečku“. Tko bi ju pogodio, kao nagradu je dobio promidžbenu majicu .

Pročitajte još