Prvi dan ljeta nastavlja se s vrućinama – Vrhunac toplinskog vala očekuje nas sredinom ovog tjedna

Prevladavat će sunčano i vruće s vrhuncem toplinskog vala sredinom idućeg tjedna kada će dnevna temperatura zraka ponegdje biti i do 38 stupnjeva. Dakle, idućih dana bit će pravi ljetni ugođaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME28 °C je izmjereno jutros u Našicama, a najviša dnevna će iznositi visokih 38 °C. Pretežno sunčano i vruće. Mala je vjerojatnost za poneki popodnevni lokalan pljusak. Zapuhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni i zapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 21 °C. Najviša dnevna od 32 do 37 °C.

Biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne jer će na području cijele Hrvatske postojati umjerena opasnost od toplinskog vala što može uzrokovati zdravstvene tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika, osobito onih koji boluju od srčanih i krvožilnih bolesti. Mjestimične lokalne nestabilnosti i jačanje vjetra južnih smjerova doprinijet će smanjenju koncentracije i pojačanoj razdražljivosti kod meteoropata.

Zbog visokih temperatura tijekom dana se preporučuje izbjegavanje većih napora i izbjegavanje izlaganja direktnom sunčevom zračenju, uzimanje dovoljno tekućine, lagana prehrana i lagana odjeća.

Pročitajte još

Učitavanje...