Župan Ivan Anušić posjetio Općinu Đurđenovac te zajedno s načelnikom Hrvojem Topalovićem obišao projekte realizirane u suradnji s OBŽ

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEŽupan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas je posjetio Općinu Đurđenovac gdje je s načelnikom Hrvojem Topalovićem obišao projekte realizirane u suradnji s OBŽ te Vladom Republike Hrvatske. Istaknuo je kako je u protekle 4 godine Županija izravno investirala 17 milijuna kuna u Đurđenovac.

– Možemo biti zadovoljni radom Općine Đurđenovac u protekle 4 godine, a na čelu s načelnikom Hrvojem Topalovićem. U tom razdoblju županija je izravno investirala 17 milijuna kuna, a tu su i investicije koje je Općina Đurđenovac sama realizirala. Najveći projekt Općine Đurđenovac bila je energetska obnova OŠ J.J, Strossmayera u iznosu od 10,2 milijuna kuna, a spomenuo bih i dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu, odnosno, opremanje đurđenovačkog Doma zdravlja. Moramo izdvojiti i besplatne obroke za sve osnovnoškolce s područja Općine. Načelnik Topalović ima kvalitetne projekte i inicijative koje naša županija te sva ministarstva kao i Hrvatske vode realiziraju i prate. Nadam se takvoj suradnji i u iduće 4 godine, na nastavku realizacije projekata kao i novim projektima – izjavio je župan Ivan Anušić i naglasio kako je ravnomjerni razvoj cijele Osječko – baranjske županije jako bitan, neovisno o veličini općine.

Načelnik Hrvoje Topalović zahvalio se premijeru RH Andreju Plenkoviću i županu Ivanu Anušiću na dosadašnjoj suradnji te nabrojio brojne realizirane projekte u Općini.

– U suradnji s OBŽ te Vladom Republike Hrvatske, realizirali smo povijesne projekte, prije svega rješavanje vodno – komunalne infrastrukture, tj. uvođenje vodovodne mreže u svih 14 naselja na području Općine Đurđenovac, izgradnja vodocrpilišta vrijednosti 21 milijun kuna iz fondova EU, a ono je jedno od najsuvremenijih u ovom dijelu Hrvatske. Izradili smo dosta financijski zahtjevnih projekata od kojih bi izdvojio dogradnju Dječjeg vrtića “Jaglac” vrijednosti 5 milijuna kuna, financiran sredstvima EU te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zatim smo izgradili nogostupe u duljini većoj od 20 km, još smo izgradili ili obnovili sve vatrogasne domove na području Općine te nabavili vozila za iste. Uredili smo sva mjesna groblja i mrtvačnice kao i mnogobrojne sportske objekte, a tu bih naglasak stavio na našu novu kuglanu – izjavio je Hrvoje Topalović.

Također jer naglasio kako je Općina u ove 4 godine razvila odličnu suradnju s vjerskim zajednicama tako što je pomogla urediti i obnoviti mnoge sakralne objekte. Općina je odradila i brojne projekte na drugim poljima poput socijale i brige za umirovljenike kao što su projekti “Zaželi I” vrijednosti 5 milijuna kuna iz fondova EU kojima je zaposleno 30 žena koje su brinule o 150 starijih osoba. Uskoro kreće projekt “Zaželi II” u kojem će 40 žena brinuti o 260 korisnika.

– Ponosan sam na jedan od najznačajnijih projekata kojeg smo realizirali u suradnji sa županijom, a radi se o projektu “Školski obrok za sve” jer sva djeca imaju pravo na besplatni obrok. U suradnji s Vladom RH, koja je osigurala besplatne udžbenike, naša Općina je sudjelovala u osiguravanju besplatnih radnih bilježnica te druge opreme za naše školarce. Nastavit ćemo uspješnu suradnju sa županijom Osječko – baranjskom te nastaviti uređenje županijskih cesta, a jedan od projekata je u samom središtu Đurđenovca, odnosno, uređenje nerazvrstane ceste i pješačkih staza kao i izgradnja novog trga na Trgu bana Josipa Jelačića koji je uspješno realiziran i predstavlja jednu novinu u Đurđenovcu – izjavio je Hrvoje Topalović.

Također je rekao kako je u tijeku je i izgradnja poduzetničkog inkubatora Općine Đurđenovac i natkrivanje tržnice, projekt vrijedan gotovo 14 milijuna kuna koji će doprinijeti zapošljavanju mještana kao i razvitku malog i srednjeg poduzetništva. U idućem mandatu u planu je realizirati sustav aglomeracije, odnosno, kanalizacijski sustav za sva naselja na području Općine Đurđenovac vrijednosti 140 milijuna kuna, koji će biti najveći projekt u povijesti Općine.

Pročitajte još

Učitavanje...