„Žene u poduzetništvu“ novi je besplatni seminar u organizaciji Osječko – baranjske županije

Osječko – baranjska županija i u 2023. godini nastavlja s provedbom projekta „Poduzetnički obzor“ svojom ustaljenom dinamikom, svakog drugog petka. Sljedeći u nizu besplatnih seminara nosi naziv „Žene u poduzetništvu“. Ne tako davne 2003. godine autorica Helen Ahl u svom je radu objavila nekoliko usporednih tablica kojima opisuje razlike između poduzetništva i ne poduzetništva, te povlačeći određenu usporedbu i razlike između ženstvenosti i muževnosti.

Gotovo sve navedene osobine poduzetničkog ponašanja poistovjetila je s opisom muževnosti, dok je ženu poduzetnika opisala karakteristikama koje obično ne asociraju na poduzetničko ponašanje, nego prije na osobu koja će nekoga suosjećajno poticati da postane poduzetnik.

Seminar će se održati 3. veljače 2023. godine u Velikoj vijećnici OBŽ

Je li to baš tako, do koje mjere žene trebaju postati „muževne“ da bi ostvarile uspješne poduzetničke karijere, postoje li određene zapreke i ukoliko da, kako ih premostiti teme su zajedničkog promišljanja predstojeće radionice koja je namijenjena kako ženama, tako i muškarcima.

Seminar će se održati 3. veljače 2023. godine u Velikoj vijećnici Osječko – baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavač je mr. sc. Natalija Pekić, dugogodišnja žena poduzetnica, vlasnica tvrtke Studio Karizma d.o.o.

Za sudjelovanja na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama Županije u okviru projekta „Poduzetnički obzor“ najkasnije do 1. veljače ove godine.

Pročitajte još