Želimo vam dobro jutro. Danas iznimno vruće. Sutra mogućih +40

setaci1
setaci1
Jučer je svatko tko je ostao u Našicama, a nije na moru ili nekom hladnijem odredištu mogao doslovno na svojoj koži osjetiti što znači kad se kaže da Slavonija kuha. Iako je u rano jutro bilo vrlo vjetrovito (oko 6 sati), već nakon samo dva sata zrak je počeo treperiti, a na suncu je već i tada postalo neizdrživo. Posebno je bilo vruče na kraju dana, dakle negdje oko 17 sati, kada niti vjetra nije bilo.

Takvo “kuhanje” očekuje na s i danas, kada bi temperature mogle dosezati do 38°C. Ipak, danas prema meterološkim kartama i nije najtopliji dan koji se očekuje. Prema svim prognostičarima, sutra u petak 4.8. bi trebalo biti još toplije, tako da su predviđene temperature od 40 stupnjeva. Naravno, to se sve odnosi na izmjerene temperature u hladu, a na suncu vjerujemo kako su one kudikamo veće.

prognoza1

Zbog toga svima, koji su ostali doma u Slavoniji, da se oboružaju strpljenjem, hladnim napicima i barem lavorom (ako ne nečim većim) s hladnijom vodom u kome barem malo možete svoju tijelo ohladiti. Izbjegavajte klima uređaje stavljati na niže temperature od 25 stupnjava jer to također mogu biti temperaturni šokovi koji svakako nisu zdravi. Isto tako, na put tko nema u automobilu klimu nikako ne preporučamo jer otvaranje prozora neće ničemu pridonijeti na +40, osim što vas samo glava može boljeti.

Za kraj možemo napomenuti kako poboljšanje vremena još ne očekujemo jer prognostičari su za vikend, predvidjeli da će u našem kraju ipak malo pasti kiša, ali temperature neće baš pasti ispod 35.

Pročitajte još