Dodjela priznanja Crvenog križa dobrovoljnim davateljima krvi – GALERIJA

crveni kriz nasice 1
crveni kriz nasice 1

Danas  je u prostorijama Velike vijećnice Grada Našica, a u organizaciji Crvenog križa Našice održana svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi, dragocjene tekućine koja život znači.

Prije same dodjele ravnateljica GD Crvenog križa Našice Vesna Lolić s velikim je ponosom izjavila kako je ove godine prikupljeno čak 3300 doza krvi, što bi mogao biti i dosadašnji rekord. S obzirom da je, kako kaže gđa Lolić, plan za 2015., a isti plan je i za 2016., bio je prikupiti 2500 doza, uvelike su premašili svoj cilj. „Ono što je bilo prikupljeno više, nije bila naša volja, već smo uspješno odgovorili na potrebe, na što smo posebno ponosni.“ – rekla je Vesna Lolić ujedno zahvalivši svim davateljima, bez kojih nište od toga ne bi bilo moguće.

crveni kriz nasice 2

Sve prisutne pozdravila je i dr. Dragica Pavlić te zahvalila za sve što su učinili do sada. Posebice je istaknula kako je u medicini već dosta stvari uspješno umjetno proizvedeno, međutim jedino je upravo krv još nemoguće sintetizirati, stoga je posebno zahvalila svima koji nesebično i neprestano daju dio sebe kako bi pomogli drugima u potrebi. Zahvalu je uputila i ravnateljici GD Crvenog križa Vesni Lolić, svim profesionalnim zaposlenicima društva te gradonačelniku Žagaru.

crveni kriz nasice 4

 

Nešto o ovogodišnjem radu društva rekao je i referent dobrovoljnog davanja krvi prve pomoći Mirko Gašić:  “Mi smo ove godine, zaključno sa današnjim danom imali 66 akcija na području koje pokriva naše gradsko društvo Crvenog križa. Za iduću godinu uveli smo dva nova terena, Velimirovac i Vukojevce, koji su bili smanjeni ove godine. Velikim angažmanom smo uspješno ostvarili više od 3300 doza krvi, što je više od 10% u odnosu na broj stanovnika, a to nas svrstava u vrh Europe.“ Gdin. Gašić je svima davateljima uputio blagdanske pozdrave uz poziv da se i dalje odazivaju akcijama, a usput je pozvao sve punoljetne osobe od 18 do 65 godina da učine isto, kako bi i nadalje pomagali drugima ovim nesebičnim činom davanja.

crveni kriz nasice 3

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je rekao kako se i sam iznenadio i koliko je ponosan koliko dobrovoljnih davatelja krvi zapravo ima u našem gradu. Istaknuo je kako je i sam dvaput u životu bio u situaciji kada mu je upravo tuđa krv spasila život, i unatoč tome što sam, baš zbog te nezgode, ne može biti davatelj, nada se kako će ovom godišnjom podjelom priznanja i podupiranjem akcija moći na neki način zahvaliti svim tim nesebičnim ljudima. „Citat na zahvalnici koju ćete primiti glasi: volontiranje nije plaćeno, ne zato što su volonteri bezvrijedni, već zato jer je neprocjenjivo. Tako su i vaša krv i vaše vrijeme neprocjenjivi, i zato vam svima od srca najveće hvala.“ – uz božićne i novogodišnje čestitke poručio je svima gradonačelnik.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/12mjesec/29/v3{/gallery}

Pročitajte još