Do kraja godine još dosta uzbuđenja

Do kraja godine još dosta uzbuđenja

Prošlo je teško gostovanje u Varaždinu protiv ekipe PPD Zagreb u kojem nažalost nismo uspjeli uloviti nove bodove, a pred nama je već u nedjelju u Našicama novi izazov, utakmica 11 kola SEHA GAZPROM lige protiv ekipe Izviđač iz Ljubuškog. U prosincu nas očekuje zadnja domaća utakmica ove godine protiv ekipe Metalurg iz Skopja u nedjelju 16.12.2018. i gostovanje u Nišu protiv ekipe Železničar u srijedu 19.12.2018. godine.

O odigranom borbenom derbiju protiv ekipe PPD Zagreb i očekivanjima u nastavku sezone razgovarali smo s trenerom Hrvojem Horvatom i igračem Mariom Tomićem.

Hrvoje Horvat

„Lijepo je vidjeti da nas navijači prate na gostovanjima i prave dobru atmosfera. Utakmica je bila ratnička i borbena s puno žara. Takvi derbiji, teško da mogu biti lijepi, nego su teški, puni nervoze, sitnih kontakata, grubosti, i tu se, prizanjemo PPD Zagreb malo bolje snašao. Obrambeno smo odigrali dobro utakmicu, međutim napadački moramo još neke stvari popraviti u takvim utakmicama. Za utakmice kao što je ova treba više iskustva. Veseli nas da smo došli uz sam bok Zagrebu i da nas respektiraju, tako da sam uvjeren da će slijedeći dvoboj biti sličan ovome s time da mi planimo do tada još unaprijediti našu igru.

Prošle godine nam je dvanaesti mjesec zadao dosta glavobolje i problema i sukladno tome odigrali smo ga jako loše. Ove godine moramo ostati koncentrirani, biti u fokusu i ostati na putu kojim idemo jer je dobar, napredujemo i ne smijemo s njega skrenuti. Pred nama su tri jako važne utakmice, te očekujem da ćemo pred punom dvoranom i domaćom publikom ostvariti dvije željene pobjede. Slijedi nam završno gostovanje u Nišu koje neće biti nimalo lagano jer se Železničar u zadnje vrijeme digao. Tako da će biti još dosta uzbuđenja do kraja godine.”

Mario Tomić

„Bila je ovo teška, zahtjevna utakmica i mogu reći da smo i mi i oni bili dosta borbeni na granici dopuštenog. Uzvratili smo na njihovu agresivnu igru, odigrali smo čvrsto i borbeno, ali smatram da smo mogli bolje odigrati u napadu. Znali smo da će nam Zagreb htjeti uzvratiti za poraz koji smo im nanijeli u Našicama. Očekivali smo da će oni biti posebno napaljeni i da ako želimo dobiti utakmicu moramo uzvratiti istom mjerom. Mislim da smo korektno odradili obrambeni dio, ali smo se ipak mogli malo bolje snaći u napadu. Treba izvući pouke iz ove utakmice, ispraviti neke pogreške, no mi se okrećemo drugim utakmicama. Treba se fokusirati na utakmice koje dolaze i da završimo prvi dio sezone kako smo planirali. Krajnji cilj je Final four SEHA lige, igramo dobro, treniramo dobro i mislim da imamo kvalitetu i da smo zaslužili da dođemo do završnice. Utakmice koje su preda nam trebamo odraditi najbolje što znamo s pozitivnim ishodom i onda će sve doći na svoje.”

Pročitajte još