Sedam Gromova na Cvebinom popisu za novo okupljanje reprezentacije

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis igrača za novo okupljanje u lipnju te preostali susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske. Na popisu se nalazi 18 igrača, uz još sedam na listi pričuva, a među njima je čak 7 igrača RK NEXE.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUz već standardne Morena Cara, Halila Jaganjca i Frana Miletu, poziv u nacionalnu vrstu dobili su i Cvebini bivši igrači Marin Jelinić i Tomislav Severec, a na popisu pričuvnih igrača su Borna Manci Mičević i Gianfranco Pribetić. Lijepo priznanje našičkoj momčadi, koja će tako imati pravu malu koloniju igrača u reprezentaciji uz trenera vratara Ninoslava Pavelića koji će se također pridružiti stručnom stožeru  Kauboja. Za Tomislava Severca ovo će biti prvo okupljanje sa seniroskom reprezentaciju, a prvi poziv dobio je i Borna Manci Mičević.

Pripreme u Poreču traju od 21. do 26. lipnja

Reprezentacija će se okupiti u Poreču, 21. lipnja u 11:00 sati i tamo će se pripremati do 26. lipnja kada će krenuti na put za Španjolsku. Kako se upravo u Poreču od 18. do 20. lipnja odigrava završnica Kupa Hrvatske, većina će igrača već biti tamo. Utakmica u Madridu bit će odigrana 27. lipnja, a dan kasnije hrvatske će reprezentacija odigrati i prijateljski susret protiv Egipta koji se u Španjolskoj priprema za Olimpijske igre. Točan termin i mjesto odigravanja ove utakmice bit će objavljen naknadno.

Kako je napomenuo izbornik Horvat, obje utakmice bit će odigrane izvan tzv. team weeka, odnosno službenog kalendara EHF-a, pa su pozvani uglavnom igrači iz domaćih klubova ili liga koje su završile s natjecanjem. Iako je Hrvatska već osigurala drugo mjesto u skupini, bit će zanimljivo vidjeti ogled protiv europskih prvaka te vrlo dobre reprezentacije Egipta koja je na svjetskom prvenstvu zauzela četvrto mjesto.

 

Popis igrača za okupljanje u lipnju:

1. MORENO CAR – RK NEXE

2. DINO SLAVIĆ – ABANCA ADEMAR LEON

3. MARIN JELINIĆ – RK NEXE

4. VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB

5. KARLO GODEC – RK DUBRAVA

6. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB

7. FRAN MILETA – RK NEXE

8. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

9. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

10. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

11. HALIL JAGANJAC – RK NEXE

12. ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA

13. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON

14. FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB

15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

16. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB

17. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL

18. TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

 

Pričuvni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

1. MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB

2. BORNA MANCI MIČEVIĆ – RK NEXE

3. FILIP PERIĆ – RK PPD ZAGREB

4. GIANFRANCO PRIBETIĆ – RK NEXE

5. DAVOR ČAVAR – RK PPD ZAGREB

6. SANDRO MEŠTRIĆ – PAUC HANDBALL

7. IVAN BUDALIĆ – MOSER MEDIKAL UHK KREMS

Pročitajte još

Učitavanje...