Članovi Kluba mladih Crvenog križa putuju u Rovinj

Danas će pet članova Kluba mladih Crvenog križa Našice otputovati u Rovinj gdje će ih ugostiti domaće Gradsko društvo Crvenog križa. Mladi će kroz četiri dana volontirati u redovnim aktivnostima GDCK Rovinj te u slobodno vrijeme razgledati grad, otići na plažu i družiti se s volonterima i djelatnicima.


Velika je potreba za volontere tijekom ljeta

Ovo je prva aktivnost suradnje između dvaju društava, a planira se nastaviti u 9. mjesecu dolaskom volontera iz Rovinja u Našice. Ideja za suradnju između društava došla je kroz razgovor sa ravnateljicom GDCK Rovinj, Dajanom Medić, koja je ukazala na potrebu za volonterima tijekom ljeta, pošto domaći volonteri provode više vremena na sezonskim poslovima, a nerijetko i u drugim gradovima diljem obale.

Osim međusobne pomoći između društava, svrha i ciljevi razmjene volontera su da kroz mobilnost volonteri razmjene i steknu nova znanja i iskustva, a odlazak u udaljenije dijelove Hrvatske, volonterima oba društva omogućuje da upoznaju razna mjesta, ljude, običaje te pritom promoviraju i svoj grad.

Stric pivo

Pročitajte još